I tehdy slavný bavorský velkoklub v Plzni vyhrál těsně 1:0 po velice podobném průběhu.

Plzeň v úterý večer stejně jako v září 1971 sahala po bodovém zisku a k senzaci jí chybělo jen o trochu víc štěstí.

„Máme my to v Plzni prostě smůlu. Když narazíme na Bayern, je zrovna na vrcholu. Tenkrát i nyní, kdy patří k nejlepším mužstvům na světě," konstatoval na tiskové konferenci po utkání trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Do paměti fanoušků Viktotorie se navždy zapíše nejen těsný výsledek duelu s vysokým favoritem, ale především způsob, jakým svěřenci trenéra Vrby výsledku dosáhli.

Po debaklu v Mnichově 0:5 kdekdo Viktorii zavrhl, aniž by si uvědomil, že český mistr měřil síly s nejlepším klubovým mužstvem světa.

Jen pro osvěžení paměti: Letos na jaře vyřadil Bayern neméně slavnou Barcelonu v semifinále Ligy mistrů celkovým skóre ve dvou zápasech 7:0. Viktoria inkasovala v součtu dvou utkání o gól méně!

V úterý večer to byla v Doosan Areně úplně jiná Plzeň než před dvěma týdny v Mnichově.

Plzeňané hráli s velkým nasazením, zaujetím a čišela z nich obrovská snaha odčinit nevydařené první utkání.

Skvělý byl především Horváth, který se rval o každý metr trávníku, velký zápas sehráli také Petržela, Tecl a samozřejmě Kozáčik. Ale pochvalu zaslouží tentokrát i ostatní.

„Jsem rád, že jsme v odvetě proti Bayernu ukázali svoji pravou tvář. Náš výkon byl výrazně jiný než v Mnichově, kdy s námi Bayern odehrál partii pro nás až nedůstojnou," prohlásil trenér Pavel Vrba.

„Možná jsme i Bayern svojí aktivní hrou zaskočili," poznamenal Vrba.

Donutit k chybám hvězdný tým Bayernu, který musel o nejtěsnější vítězství bojovat v Plzni do poslední vteřiny, to zaslouží velké uznání nejen od fanoušků Viktorie, ale celého českého fotbalu.

„Věřím, že nás výkon proti Bayernu povzbudí do dalších zápasů, které jsou před námi," věří trenér Pavel Vrba.

Viktoria dokázala, že když se vloží do hry srdce a velký kus odvahy, nemusí to s českým fotbalem vypadat vůbec zle.

Ano, Plzeň se dokonale rehabilitovala za svůj nepovedený výkon v Allianz Areně.

Díky Viktorie, Plzeň na tebe musí být hrdá!