Patnáctým kolem pokračoval 33. ročník Ligy starých gard ve fotbale. Obešlo se to bez překvapení, ačkoliv na Košutce k němu bylo blízko.

Senco – Smíchov 1:7 (poločas: 0:3. Branky: Turek – Lukes 5, Chaluš 2)

Slušně hrané utkání se hrálo pod taktovkou favorizovaných hostů. Domácí brankář Paleček navíc vychytal řadu dalších příležitostí Smíchova, ve kterém se střelecky dařilo Lukesovi. Za Senco snižoval za stavu 0:5 nejlepší hráč domácích Turek.

V týmu vítězů si druhý poločas zahráli společně otec a syn Holíkovi – František a David. Starší z Holíků měl i dvě dobré střelecké příležitosti, ale gól nedal.

Košutka – Rapid 3:4 (1:0, M. Fiala 2, Blasczik – Kosmata, Lavička, Brabec, Řežáb)

Utkání výborné úrovně se špatným koncem pro domácí. První poločas vyrovnaný i na šance, domácí jednu proměnili, hosté ne. Hned po přestávce hosté vyrovnali, ale domácí opět odskočili, tentokrát šli do vedení 3:1 a zdálo se být rozhodnuto. Ale Rapid snížil a snažil se vyrovnat. Posledních 10 minut bylo infarktových, hostující brankář Vít zlikvidoval domácím útočníkům dva samostatné nájezdy a vzápětí hosté vyrovnali. Když se zdálo, že utkání skončí remízou, domácí v poslední minutě nezakončili útok a hostující Řežáb z následné akce 20 vteřin před koncem vstřelil vítěznou branku.

Slavia – Vejprnice 2:6 (2:4, Nový, Kuželka – Ježek 3, Bárta 2, Vašák)

Trvalá převaha hostů, u kterých se střelecky prosadili ligisté Ježek a Bárta.

Karlov – Letná 4:1 (1:0, M. Kohout, K. Santrius, Hauer, Bulant – Vlčák)

Domácí měli celý zápas pod kontrolou. Hosté jen bránili a snažili se o rychlé kontry, které domácí obrana s přehledem ubránila. Výhra Slovanu byla zcela zasloužená.

Černice – VS 5:1 (2:1, Mentl 2, Vlček 2, Mojseňuk – Roneš)

Hostující celek nastoupil na hřišti lídra soutěže odvážně a útočně. Ujal se vedení a poté měl minimálně tři střelecké příležitosti, převážně z rychlých protiútoků, které neproměnil. Domácí do přestávky otočili skóre zápasu. Po přestávce mohli hosté vyrovnat, když jejich hráč šel sám na brankáře, kterého obešel, ale následná střela mířila vedle. Pak se potvrdilo rčení „nedáš dostaneš" a domácí tým z rychlého protiútoku zvýšil vedení. V závěru již zkušený domácí celek kombinační hrou kontroloval průběh zápasu a ještě navýšil skóre.

SK 1894 – ZČE 2:2 (1:0, Dudík, Karadžov – Rádl, D.Vacek)

V derby slovanských mužstev se hrál výborný fotbal. Domácí dlouho vedli, hosté neproměnili několik vyložených šancích, ale přesto výsledek otočili a domácí v poslední minutě vyrovnali, což bylo dobře, protože až do jara bude v „ulici" klid.

Střelci: 28 – Řežáb (Rapid), 
22 – Ježek (Vejprnice), 16 – Rous (Letná), 15 – Mojseňuk (Černice), 13 – Vašák (Vejprnice), 12- Rada ( Letná), 11- Mentl (Černice), Lukes (Smíchov), 10- Hendrych (Smíchov), Laibl (Černice), 9 – P. Štverák a M.Feiferlík (oba Karlov), Tříska (Smíchov).

Program 17.kola: pondělí – 18.00: Karlov – SK 1894, 18.30: Košutka – Smíchov.