Plzeňští fotbalisté na hřišti rakouské Austrie uhráli bod za remízu 0:0. A nakonec za něj byli velmi rádi. „Je to bod z venku, což je dobré. Vzhledem k průběhu zápasu jsme s ním spokojeni," řekl plzeňský trenér Roman Pivarník.

Viktoriáni měli dobrý vstup do zápasu. Na domácí celek vlétli a v úvodních minutách byli na hřišti lepším týmem. „Poté jsme však nepochopitelně začali dělat hodně chyb," mrzelo kouče. „Byli jsme pod tlakem a soupeř se dostal do zápasu. Chtěli jsme být silnější v kombinaci," míní Pivarník.

V závěru zápasu se Západočeši o bodový zisk strachovali. Austria měla tlak a vytvořila si spoustu standardních situací. „Ty má Austria velmi silné. V závěru jsme to takticky nezvládli, ale naštěstí jsme to nakonec ubránili. Někteří naši hráči však musí v jistotě na balonu hodně přidat," vybízí Roman Pivarník.

Slovenský trenér to ve Vídni dobře zná. Působil zde totiž několik let jako hráč místního Rapidu. Na stadionu Ernsta Happela, kde se čtvrteční zápas odehrál, navíc absolvoval hned několik zápasů.

„Užíval jsem si to tady hodně. V květnu to bylo přesně 20 let, kdy jsme tu slavili titul. Stadion se nijak zvlášť nezměnil, samozřejmě zázemí je lepší, ale jinak je to tu stejné," popisuje s úsměvem na tváři Pivarník. „Pochopitelně jsem si ale přál, abychom podali lepší výkon," dodává kouč Plzně.

jeho kolega, domácí trenér Thorsten Fink, zápas prožíval velmi emotivně, jak u něj bývá zvykem. Na své svěřence neustále pokřikoval a častou gestikulací udílel pokyny. A ani Pivarník rozhodně neposedával. „Jsme tu kvůli práci, na nějakou melancholii kvůli návratu do Vídně čas nebyl. Museli jsme se koncentrovat na zápas," vysvětluje plzeňský trenér.

Z Plzně dorazilo do rakouské metropole několik stovek fanoušků. „Byli fantastičtí. Akustika na stadionu byla výborná, což na atmosféře přidalo. Jsme moc potěšení tím, kolik lidí 
z Plzně za námi přijelo," poděkoval příznivcům českého mistra Roman Pivarník.