Na lavičce mužstva, které v loňské sezoně bojovalo o postup do ČFL a teď je po deseti odehraných kolech na čtrnácté příčce, vystřídá Milana Dejmka do konce podzimu Karel Krejčí, dosavadní kouč Horažďovic. „K tomuto klubu mám upřímný vztah. Postoupil jsem s ním totiž z krajského přeboru do divize a chci mu v současné složité situaci pomoci. Je to však s největší pravděpodobností jen na pět zápasů,“ vysvětloval zkušený kouč.

V Horažďovicích ho nahradí Rostislav Bouda, který u sedmého celku divizní tabulky vykonával funkci asistenta trenéra a zároveň sportovního ředitele. Asistentem horažďovického trenéra se stane Lubomír Vašica, který ještě v sobotu vedl Sušici v utkání krajského přeboru v Rokycanech, kde jeho svěřenci prohráli 1:4. „Původně jsem chtěl v Sušici končit až po podzimní části, ale nedařilo se podle představ a já už teď cítil, že mužstvo potřebuje nějaký nový impuls,“ tvrdí Vašica.

Sušice naposledy zabodovala naplno v pátém kole doma se Zbůchem a dalších pět kol nezvítězila. Jan dvakrát remízovala a třikrát prohrála. „Je zde příliš úzký kádr hráčů. Mít k dispozici na krajský přebor jedenáct hráčů je málo. Přišla nabídka z Horažďovic, tak jsem ji přijal, ale s největší pravděpodobností bych v Sušici skončil okamžitě i bez ní.“ vyvětluje Lubomír Vašica.

V Sušici jsou odchodem dosavadního trenéra zřejmě zaskočeni. „Pokud Vašica odejde, budeme trenéra samozřejmě rychle hledat. Já sám oficiálně ještě nic nevím. Ale budeme mít ve středu večer a ve čtvrtek jednání vedení a tam by se mělo rozhodnout,“ uvedl Vratislav Krulich, sekretář a dlouholetý funkcionář sušického klubu.