Na hřištích v Tlučné, Černicích a plzeňské Luční ulici se představí kromě domácí Viktorie i celky z Německa, Slovenska, Anglie a Chorvatska. Štruncův memoriál se koná už počtrnácté.

Vítězství budou obhajovat dorostenci německého Fürthu. Ti před rokem vyřadili plzeňské mladíky v semifinále a v boji o zlatou medaili smetli Herthu Berlín 5:0. Viktoria si spravila chuť alespoň v zápase o bronz a vybojovala třetí příčku.

Dále se v Plzni a okolí představí i další německý celek Mnichov 1860, anglický West Bromwich Albion, slovenská Žilina a chorvatská Lokomotiva Záhřeb, která je jediným nováčkem letošního ročníku.

Turnaj se koná na počest skvrňanského rodáka Stanislava Štrunce, který je členem elitního Klubu ligových kanonýrů. Do něj se dostal jubilejní stou brankou ve svém posledním zápase v nejvyšší československé soutěži. Zahrál si i za reprezentaci a startoval i na olympijských hrách v Mexiku v roce 1968.

Turnaj se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda a patří do projektu Top Junior Sport Plzeň.

Rozpis utkání, skupinová fáze: Viktoria Plzeň – West Bromwich Albion (PÁ 17.00, Luční ul.), Lokomotiva Záhřeb – MŠK Žilina (PÁ 17.00, Tlučná), West Bromwich Albion – Mnichov 1860 (SO 10.00, Černice), Greuther Fürth – Lokomotiva Záhřeb (SO 10.00, Tlučná), Mnichov 1860 – Viktoria Plzeň (SO 17.00, Tlučná), MŠK Žilina – Greuther Fürth (SO 17.00, Černice).

O 5. místo: NE 11.00, Černice.

O 3. místo: NE 13.00, Luční ul

Finále: NE 15.00, Luční ul.