Už podruhé za sebou uhráli bezbrankovou remízu, tentokrát doma s Čížovou, ale možností utkání rozhodnout ve svůj prospěch měli nepočítaně. Fandové si jen povzdechli: Ach ta střelba…

Sadílek s Kovaříkem v koncovce několikrát neuspěli. Ale i hosté zlobili, nastřelili tyč a břevno. Útočné utkání se muselo divákům líbit, přestože neviděli žádný gól.

„Opět jsme se před brankou neprosadili. Od 75. minuty jsme měli velký tlak, ale góly jsme k té převaze nepřidali. Soupeř je sice v popředí tabulky, ale byl hratelný. Kombinačně se dokážeme prosadil, v koncovce však nikoliv," litoval chrástecký prezident Luděk Vokoun.

Trenér Zdeněk Michálek si rovněž stěžoval na nevyužívání jasných šancí. „Byli jsme lepším celkem a zasloužili si vyhrát. Nedokázali jsme čtyři vyložené šance proměnit v góly. Hosté ale měli svoji kvalitu, vždyť nastřelili tyč a břevno. Naše mužstvo bojuje, hraje dobře, do šancí se dokáže dostat, ale už druhé utkání za sebou z nich nejsou góly. Na kvalitě utkání jsme však měli velký podíl, ale chybí nám lepší produktivita," myslí si kouč Chrástu.

Rokycany hostily rezervu Táborska, což byl těžký soupeř. Domácím pomohl rychlý gól, když byl ve vápně faulován Šíša a J. Procházka z penalty nezaváhal.

Jihočeši hráli dobře, ale rokycanská defenziva byla téměř bez chyb. V závěru měl potom kouč domácích šťastnou ruku při střídání. Poslal na trávník F. Procházku a později i L. Aubrechta. První nacentroval a druhý jistil gólem vítězství 2:0. „Hosté měli vysokou kvalitu, byli fotbalovější a kombinačně lepší," přiznal rokycanský kouč Pavel Aubrecht starší.

Výhru si ale pochvaloval. „My jsme to ubojovali. Měli jsme už šanci Pavlem Aubrechtem v první minutě, potom se hra pohybovala od vápna k vápnu a celkově jsme podali proti velmi silnému soupeři taktický výkon. Když bych měl hodnotit výkon Táborska v porovnání s ostatními soupeři, byl to nejlepší celek, proti kterému jsme v této sezoně zatím hráli," přiznal Aubrecht.

Rokycany jsou v divizi na pěkné druhé příčce a stále bez jediné porážky.

Tachov po domácí prohře 0:3 se Štěchovicemi nejel na půdu Hořovicka rozhodně v roli favorita. Výkonem však hodně překvapil a zřejmě i soupeře dokonale zaskočil.

Už ve 3. minutě P. Šácha z trestného kopu zatočil míč až do branky a poslal svůj tým do vedení. Další šance na zvýšení náskoku propásli Benda, Habart, Hudec a dvakrát Machač. Hořovicko gólem do šatny však vyrovnalo na 1:1 a po přestávce se čekal jeho nápor.

Hrálo se ale proti očekávání zcela v režii Tachova, jen ta koncovka byla doslova impotentní. J. Viterna trefil po rohu břevno a řadu dalších šancí vychytal skvělý domácí gólman Jaroslav Novák.

„Naše hra měla řád, byla velice dobrá, měli jsme dostatek stoprocentních tutovek, ale to co vychytal domácí brankář, to se hned tak nevidí. Získali jsme sice venku bod, ale v podstatě jsme dva body ztratili," ocenil hru svého týmu a zároveň litoval ztráty asistent tachovského trenéra Vladimír Pintíř.

Nováček z Doubravky se vydal na půdu prvního celku tabulky do Štěchovic a v prvním poločase domácí tým dokonale zaskočil. Po půlhodině hry pronikl po levé straně zkušený Róth, jeho centr prodloužil Švec a Kuťák poslal plzeňský celek do vedení.

Po změně stran ale domácí přidali a v poslední dvacetiminutovce výsledek otočili. Vyrovnávací gól byl z penalty a vyvolal emoce. „To byl běžný souboj o míč ve vápně, při kterém ani jeden hráč nefauloval. Penalta naprosto nesmyslná. Ten sudí na to čekal, celou druhou půli všechny verdikty otáčel ve prospěch domácích. Ve fotbale toho pamatuji hodně, ale takové rozhodování jsem ještě nezažil," prohlásil rozhořčeně vedoucí doubraveckého týmu František Sudík, který v barvách Škody Plzeň odehrál v šedesátých a sedmdesátých letech 229 prvoligových utkání.

To trenér Roman Vyleta se po prohře 1:2 nechtěl k výkonu arbitrů vyjadřovat a věnoval se jen hodnocení svého mužstva. „Nezačali jsme vůbec špatně, a dokonce se nám podařilo jít do vedení. Ve druhé půli Švec spálil stoprocentní šanci. Kdybychom vedli o dva góly, těžko by to domácí obraceli. Potom jsme však nezachytili nápor domácích, zbytečně ztráceli míče a domácí zápas otočili," uvedl kouč Doubravky.

V nervózní atmosféře byl ještě vyloučen Róth. „Bylo to za kritiku rozhodčího, možná tam byla i nějaká urážka a zřejmě ho čeká vyšší trest," dodal Vyleta.

Doubravka je po deseti kolech předposlední s pouhými sedmi body na kontě, což není příliš vábná bilance.