První jarní domácí utkání divizních fotbalistů Chrástu se Štěchovicemi bylo odloženo pro nezpůsobilý terén, v sobotu míří za nováčkem Český Krumlov a prý se bude opravdu hrát.

„Uděláme všechno pro to, abychom hráli. Hřiště je zmrzlé, je na něm jen lehký sněhový poprašek, v sobotu se má oteplit, tak myslím, že na tom půjde hrát. Utkání by bylo ohroženo jen v případě nějaké neočekávané sněhové kalamity," myslí si chrástecký prezident Luděk Vokoun.

Diváci se prý mají na co těšit. „Máme novou klubovnu, která se určitě bude fanouškům líbit, a na utkání je srdečně zveme v hojném počtu. Je připraveno i kvalitní občerstvení, děláme všechno pro diváky," slibuje šéf.

A jak to vypadá s chrásteckým mužstvem? V prvním jarním kole nováček uhrál bezbrankovou remízu na pražské Aritmě, další jeho duel byl odložen a před týdnem prohrál 1:2 na půdě Hořovicka. Chrást s Českým Krumlovem sousedí v tabulce a má na kontě o jeden bod víc.

„Samozřejmě chceme vyhrát. Soupeři máme co vracet, na podzim jsme tam totiž prohráli 1:3. Pokud zahrajeme celý zápas jako prvních a posledních deset minut s Hořovickem, tak by se nám to mělo podařit. Nesmíme ale mít v utkání výpadky, které jsme měli v posledním utkání," varuje Luděk Vokoun.

Hráčský kádr Chrástu je kompletní, nikdo nemarodí, až na jednu dlouhodobou absenci. „Obránce Richard Haidlmayer má poškozené křížové vazy, půjde na operaci s kolenem a bude chybět dlouhodobě," vysvětluje.

Další tři zástupci Plzeňského kraje v divizi za svými soupeři cestují ven. V sobotu hrají Rokycany na půdě Nového Strašecí, je to pro ně třetí utkání venku v jedné řadě a potřebovaly by zabodovat. Prohrály s Hořovickem 0:5 a minulý týden v Praze s Admirou 0:3.

V neděli dopoledne hraje Tachov v Táboře s rezervou místního druholigového týmu a oba soupeři mají vyrovnanou bilanci. Vlastní na kontě stejný počet bodů a v tabulce spolu sousedí. Na podzim Tachov doma vyhrál 3:1.

Plzeňská Doubravka hraje o velice důležité body potřebné k záchraně v Milevsku. Před Jihočechy má tříbodový náskok a bylo by dobré, kdyby ho udržela, což znamená neprohrát. Na podzim se doma rozešla s Milevskem 2:2 a podobný výsledek by zřejmě brala i tentokrát.

Program 19. kola: Chrást (9.) – Český Krumlov (10.) SO 15.00 – rozhodčí Melničuk, Nové Strašecí (14.) – Rokycany (3.) SO 15.00 – Štěrba, Táborsko B (6.) – Tachov (7.) NE 10.15 – Vít, Milevsko (15.) – Doubravka (13.) NE 15.00 – Vojtěch, Malše Roudné (12.) – Admira (1.) SO 13.00, Čížová (4.) – Aritma (11.) SO 15.00, Přední Kopanina (16.) – Hořovicko (5.) SO 15.00, Benešov (8.) – Štěchovice (2.) NE 15.00.