Fotbalisté Petřína totiž urvali v prvním kolem dva body na hřišti silných Karlových Varů za remízu 0:0 a výhru v penaltové loterii.

„Můžeme jedině překvapit a já doufám, že překvapíme,“ řekl před nedělním duelem hlavní trenér Petřína Radek Vodrážka.

Jeho týmu se překvapit skutečně povedlo. A podle slov plzeňského kouče šlo o zasloužený bodový zisk.

„Byl to klasický zápas první kola, kde se může stát opravdu cokoliv. Domácí byli favoritem a měli vyhrát, ale my jsme podali velmi dobrý výkon. Samozřejmě, že soupeř si nějaké šance ke skórování vytvořil, ale ani my jsme nezůstali pozadu, takže z tohoto pohledu je remíza zasloužená a my jsme spokojení,“ ohlíží se za víkendovým soubojem s favoritem trenér Petřína Vodrážka.

Nečekaný úspěch může podle slov pětačtyřicetiletého trenéra Plzně v dalších zápasech jeho svěřencům patřičně pomoci.

„Psychika dělá strašně moc. Přípravu jsme neměli výsledkově moc dobrou, ale ukázalo se, že důležitá jsou mistrovská klání a jsem rád, že se klukům dařilo. Samozřejmě, že je to teprve první zápas, ale tenhle výsledek nám může pomoci do dalších bojů,“ věří zkušený kouč Petřína.

I přes dobrý výkon viděl petřínský patriot ve hře svého týmu nedostatky.

„Byly tam pasáže hry, ve kterých místo toho, abychom podrželi míč, jsme se zbytečně hnali dopředu a zkazili spoustu příležitostí nepřesnou a zbrklou předfinální fází. Na tom musíme zapracovat,“ dodává kouč Vodrážka.

PODOBNÝ SCÉNÁŘ, JENO SOUTĚŽ NÍŽE

Výborným týmovým výkonem se o víkendu prezentoval také nováček nejvyšší krajské soutěže ze Žihle, který si stejně jako Petřín odvezl dva body za výhru v penaltách po bezbrankových devadesáti minutách. Jen ne ze hřiště Karlových Varů, ale vejprnické Slavie.

„Jako mužstvo jsme podali kolektivní a bojovný výkon. Před zápasem nás trápily různé absence, kdy nám chybělo hned osm hráčů, přičemž šest z nich by se téměř jistě objevilo v základní sestavě,“ uvádí kouč Slavoje Žihle Robert Otcovský, který stejně jako několik jeho kolegů plní v Žihli roli hrajícího trenéra.

„Vejprnice byly samozřejmě fotbalovější a míč měly častěji na kopačkách, ale my jsme poctivě bránili vlastní polovinu a vyráželi do rychlých protiútoků. Nakonec jsme získali cenné dva body, což je na začátek soutěže a vzhledem k absencím velmi dobrý počin,“ má jasno Otcovský.