Hned v neděli pak vstoupí viktoriáni do FORTUNA:LIGY zápasem s Mladou Boleslaví.

„Obě soutěže jsou pro nás důležité. Soustředíme se vždy na nejbližší zápas, ke všem budeme přistupovat s maximální soustředěností,“ prohlásil po návratu ze soustředění v rakouském Westendorfu kouč plzeňské Viktorie Michal Bílek.

A prvním soupeřem jeho svěřenců v nové sezoně bude Dynamo Brest, sedmý tým běloruské ligy, který před dvěma lety dovedl český kouč Marcel Lička k mistrovskému titulu.

Ale z tehdejšího kádru nezůstal nikdo, majitel Dynama Zajcev i většina hráčů přešli do konkurenčního Ruchu Brest. „Ten klub je hráčsky úplně vykradený,“ doplnil český kouč, který už sedí na lavičce ruského Orenburgu.

Ondřej Cink.
Biker Cink chce v Tokiu zaútočit na medaili

Dynamo Brest momentálně trénuje Sergej Kovalčuk, který byl v době Ličkova trénování sportovní manažer.

„Z hráčů, které jsem měl k dispozici, tam zůstal jen mladý útočník Šestjuk, který už s námi tehdy trénoval, přestože mu bylo teprve šestnáct. Teď se však blíží základu, už dal i pár gólů. Není to žádný skvělý technik, je to přímočarý buldok, důrazný v soubojích. Umí se orientovat ve vápně, má střelecký instinkt. Umí dát pohotový gól z první. Zbytek z týmu moc neznám,“ vyprávěl Marcel Lička, který i proto favorizuje plzeňské fotbalisty.

„Pro mě by byla senzace, kdyby Viktorka nepostoupila,“ dodal český kouč.

Viktoriány však trápí na startu sezony poměrně početná marodka. Mimo hru jsou Havel s Kalvachem, teprve od začátku týdne se vrátili do tréninku Pernica s Chorým, bez zápasové zátěže jsou i Čermák, Ba Loua a v posledních utkáních i gólman Staněk a stoper Hejda.

Odveta je na programu o týden později v arménském Jerevanu. Úspěšnější z dvojice Viktoria Plzeň – Dynamo Brest narazí ve 3. předkole na lepšího z dvojice Žalgiris Kaunas – The New Saints.

Ale předtím je ještě třeba přejít přes běloruské Dynamo Brest. Zvládne to Plzeň?