Ačkoliv měli před nedělní vzájemnou konfrontací lepší jarní formu hosté z Bolevce, byli to přeci jen borci exdivizního výběru ze Sušice, kteří byli širokou fotbalovou veřejností pasováni do role velkého favorita. A úvod utkání podle toho také vypadal. Sušice na tradiční plzeňský klub vlétla a po čtvrt hodině hry se dostala do zaslouženého vedení, když se prosadil Imrich Varga.

„Úvod nám v Sušici příliš nevyšel. Domácí začali velmi aktivně, skvělě se pohybovali, rychle kombinovali a vytvořili si pár brankových příležitostí. Jednu z nich navíc proměnili," ohlíží se za startem zápasu jeden z koučů Bolevce Jaroslav Klečka.

Desátý tým tabulky ale brzký gól nepoložil a sám v rozmezí devíti minut skóre ještě do poločasu otočil.

„Po jejich vedoucí brance se hra vyrovnala a nám se podařilo díky hlavičce Šanoby po nadýchaném centru Fryčka vyrovnat. Do poločasu jsme navíc po chybě domácího brankáře šťastně skóre otočili," říká trenér Bolevce.

Ve druhé půli si domácí tým vytvořil místy až drtivý tlak, ale žádnou brankou své příznivce nepotěšil. Ze zisku tří bodů se tak radoval Bolevec. Trenérská dvojice vítězného týmu, Jaroslav Klečka s Pavlem Vítovcem, si plného bodového zisku ze hřiště loňského účástníka divize pochopitelně velmi cení.

„Do Sušice jsme jeli oslabeni o tři absentující hráče. Na lavičce náhradníků jsme měli pouze mladého Maruše. Abych byl upřímný, před samotným utkáním jsme si moc nadějí na nějaký bodový zisk nedávali. Chtěl bych ale hráče za předvedený výkon pochválit. Hráli na hranici svých možností, bojovali a poctivě odmakali celý zápas," chválí svůj tým Jaroslav Klečka.

Fotbalisté Bolevce se tak díky výhře vyhoupli na desáté místo tabulky se ztrátou čtyř bodů na šestý Chotíkov. Družina zkušeného trenérského dua navíc v pěti jarních bojích pokaždé bodovala a řádí se k nejlepším týmům druhé fáze soutěže. Sušice naopak bude muset přidat. Ze tří jarních domácích bitev podruhé prohrála a klesla na třetí místo. Na vedoucí Rozvadov a Přeštice ztrácí druhý nejofenzivnější tým ročníku tři body.