„Začali jsme trochu rozpačitě, možná vím i proč. Příprava je náročná, je toho dost, ale na to se nemůžeme vymlouvat, protože každé mužstvo je teď v přípravě. Budějovice začaly zápas lépe, ale naštěstí jsme gól v první půli nedostali,“ říká Petr Bolek.

Několikrát jste musel na své spoluhráče zvýšit hlas. Bylo to proto, aby se spoluhráči před vámi probrali?
Trochu ano. Když nezačnete utkání dobře, tak musíte na to reagovat. Myslel jsem to samozřejmě pozitivně (usměje se).

Dává vám trenér Vrba hodně zabrat?
Dává, a pořádně. Ale to je to, co jsme potřebovali.

Po dvou dnech volna odjíždíte na soustředění do Rakouska. Těšíte se?
Já ano. V sobotu si ještě doma zatrénujeme a jedeme do Westendorfu. V Rakousku je příjemné prostředí, tréninková dřina se tam bude lépe snášet.

Ilustrační foto
Viktoria vyráží do Rakouska

Bude to už více o fotbale než v domácí části přípravy?
Já se do toho klukům nechci motat, my brankáři máme svůj program. Myslím si však, že to tak bude, že už je nečeká tolik toho nepříjemného běhání.

Matúš Kozáčik nebude kvůli zranění v úvodu sezony k dispozici. Vnímáte současnou situaci tak, že je to mezi vámi a Alešem Hruškou boj o post brankářské jedničky?
Tady teď nejde o to, kdo hraje a kdo ne, kdo chytá a kdo nechytá. My máme jako mužstvo jeden cíl a tím je postup do základní skupiny evropských pohárů. Na to, kdo bude či nebude hrát nebo chytat, se v přípravě moc nehraje.

Znamená pro vás boj o post jedničky zvýšenou motivaci?
My makáme naplno pořád, to je nutné. V minulé sezoně také Koza (brankář Kozáčik) ze sestavy zničehonic vypadl a vy musíte být nachystaný. Je to pořád stejné, nedá se říci, že by někdo měl zvýšenou motivaci. Myslím si, že trénujeme kvalitně, zvláště, když je trenérem brankářů Martin Ticháček. Jsme rádi za každý trénink s ním.

Jaký parťák je váš brankářský kolega Aleš Hruška?
My se s Aldou známe dlouho, už od žáků, kdy já byl v Baníku Ostrava a on chytal za Spartu, pak i v dorostu. Aleš je dobrý pohodový kluk, nemáme spolu žádný problém, rozumíme si. Je to v pohodě.