Zápasy jednotlivých kol se odehrají každou středu od 18.30 hodin na umělé trávě SK Petřín Plzeň na Slovanech systémem 5+1 (pět hráčů do pole a jeden brankář). Více informací najdete na stránkách www.pzmf.cz.

Soutěž, díky níž se fotbalisté mohou dostat až do celostátní Superligy malého fotbalu či dresu národního týmu, podporují mimo jiné i známí fotbalisté, kteří jsou úzce spjatí s velkým fotbalem ve Viktorii Plzeň.

„Máš rád fotbal syrový i s chlebem? Na jaře i na podzim, při prohře i výhře? Založ tým a hraj každou středu večer v Plzni na Slovanech. Stačí ti pět kamarádů, výživný název týmu, pár stovek a každý půlrok se můžeš bít o titul mistra Plzně. V malé kopané padá spousta gólů, hraješ pořád s míčem a klidně se můžeš dostat i do reprezentace. Víš, že Češi jsou mistři světa z roku 2018 a Evropy z roku 2017 v malé kopané? Tak neváhej a přihlas se,“ podpořil soutěž na sociálních sítích třeba Jan Lecjaks, rodák z Čižic u Plzně, bývalý hráč Viktorie Plzeň, Young Boys Bern či Dinama Záhřeb, který v současnosti obléká dres Omonie Nikosie.

Fotbalisté Přeštic (ve žlutém) vyhráli v Ostrově 3:0.
Přeštice porazily Ostrov, fotbalisté Petřína přehráli Komárov

K propagaci Plzeňského malého fotbalu se přidali i další. Například Vladimír Darida, kapitán české fotbalové reprezentace.

Plzeňský malý fotbal je součástí Asociace malého fotbalu České republiky. Ti nejúspěšnější si budou moci zahrát za Plzeň v celostátní Superlize nebo reprezentovat zemi ležící v samotném srdci Evropy v mezinárodních soutěžích juniorů i dospělých. Mistr městské soutěže se zúčastní mistrovství republiky klubů, odkud se úspěšné týmy kvalifikují do Ligy mistrů a Evropské ligy.