Osmadvacetiletý záložník se totiž vrátil na hřiště po dlouhých čtyřech měsících, kdy bojoval s nepříjemnou nemocí, únavovým syndromem.

„Nepočítal jsem, že se dokážu vrátit ještě na podzim, a jsem šťastný, že jsem mohl v posledních zápasech naskočit alespoň na pár minut. Nebylo to v plánu, měl jsem od klubu všechen čas na to, abych se dal dohromady. Dělal jsem všechno pro to, abych se vrátil, a jsem moc rád, že mě trenér dal šanci," svěřil se po utkání v Jablonci František Rajtoral.

Pro osmadvacetiletého fotbalistu to nebyla první zkušenost s únavovým syndromem, poprvé se s ním musel poprat v roce 2008, kdy ještě oblékal dres Baníku Ostrava.

Po utkání Superpoháru se Spartou 17. srpna si naplno uvědomil, že se nemoc vrátila. „Ze začátku jsem si nechtěl připustit, že je to tu znovu. Došlo to ale až do stadia, kdy jsem musel vypnout a začít s léčbou," vzpomíná.

Dokonce přemýšlel o tom, že s fotbalem definitivně skončí. Naštěstí mu podali pomocnou ruku lidé kolem něj. „Moc mi pomohla rodina, přítelkyně, Viktorka Plzeň, majitel klubu i trenéři. Jsem zpátky, mám velkou chuť a věřím, že budu hrát fotbal co nejdéle," prohlašuje odhodlaně.

Trenér Viktorie Miroslav Koubek jeho návrat vítá. „Franta si prožil těžké období, ale teď pracuje už na sto procent. Nepotřebuje žádné úlevy, naopak spoluhráče svým zápalem motivuje," komentoval jeho návrat kouč Plzně.

Samotný hráč se těší na zimní přípravu. „Půjdu do ní v plné síle," zdůrazňuje.

Předtím si ale ještě užije dovolenou. „S přítelkyní letíme do Thajska, ale i o dovolené budu běhat. A na jarní ligu se moc těším. Jsme první a chceme titul," staví před sebe opět velký cíl.