V čele byly po podzimu Přeštice, které však nasbíraly stejně bodů jako druhé béčko Českých Budějovic – 32.

Na jaře se proto dá čekat bitva o celkové prvenství právě mezi těmito dvěma celky. Přeštice navíc přes zimu doplnily ještě svůj kádr. Z Klatov dorazil gólman Rojík a z třetiligových Domažlic záložník David Kraml.

V závěsu navíc čekají dva divizní nováčci, kteří mají za sebou úspěšný podzim.

Překvapily Katovice a především Mýto. Oba ztrácejí na první příčku tři body. Tým z Rokycanska vedený Lubošem Vašicou ale přišel o některé tahouny. Do Domažlic se vrátil středopolař Skopový a kvůli vážnému zranění kolena již nezasáhne do letošní sezony ani futsalová posila Lukáš Rešetár.

Otazník navíc visí i nad dalšími starty Michala Holého, jenž rovněž obléká dres plzeňského Interobalu ve futsalové lize.

Fotbalistům sousedních Rokycan se rovněž vydařila podzimní část po návratu do divize. Skončili šestí, ale rovněž počítají ztráty. Třetí ligu si vyzkouší v dresu Králova Dvora Martin Debellis. Kouč Dejmek se bude muset obejít i bez Vilety, který koketuje s Mýtem.

Fotbalová přílohaZdroj: Deník

Příloha Fotbalové jaro vyjde již v pondělí 9. února

Větší šanci tak naopak dostanou nadějní mladíci, které vychovala Viktoria Plzeň. Větší prostor se otevírá proto Korandovi, Řezáčovi nebo Lehkému.

Plzeňská Doubravka přezimovala na devátém místě a bude nadále sázet na dravé mládí. Kromě toho ale bude moci lodivod Zbyněk Kočí využít Petrželku, Trojance a Světlíka, kteří se vrátili po zranění. Plzeňský tým by proto mohl své umístění na jaře ještě vylepšit.

Hned v závěsu se drží Klatovy, které utrpěly přes léto velký exodus hráčů, ale přesto se nadále drží ve středu tabulky.

Na jaře se ale již nebude moci mužstvo z Pošumaví spolehnout na gólmanskou oporu Jaroslava Rojíka, jehož zlákaly postupové ambice Přeštic.

Mezi tři tyče ale dorazil z plzeňské Viktorie talentovaný gólman Novák, který by mohl bývalou oporu plnohodnotně nahradit.

Slušné šance na záchranu má ve zbytku sezony plzeňský Petřín. Mužstvo trenéra Radka Vodrážky, které od roku 2013 pravidelně padá a následně postupuje do divize, má nyní nejlepší výchozí pozici, aby na Slovanech tentokrát zůstala divize i druhý rok po sobě. Obejít se ale Plzeňané budou muset bez útočníka Černého, jenž se vrátil zpět do Domažlic.

Stejně bodů jako Petřín nasbíraly i Sedlčany a Mariánské Lázně, jejichž cílem bude zajistit si poklidnou záchranu.

Sestupové starosti mají také u nováčka Hvězdy Cheb, který se nachází až na 14. místě a bude muset v jarní části přidat, pokud nechce putovat o patro níže. Za ním už jsou pouze Hořovicko a Jindřichův Hradec.