Středa rozhodne o tom, zda fotbalisté Viktorie završí hattrick a postoupí z Ligy mistrů do Evropské ligy i potřetí.

Boj o Evropu vrcholí!

Za jakých okolností se Viktoria udrží na evropské pohárové scéně i příští rok?

Stačí jí k tomu, když získá v utkání proti AS Řím stejně bodů jako její konkurent v boji o třetí místo ve skupině CSKA Moskva v Madridu proti domácímu Realu. V případě rovnosti bodů totiž pro Plzeň hovoří lepší bilance ze vzájemných zápasů.

Pokud CSKA s Realem prohraje, Viktoria bude slavit postup i v případě porážky od AS Řím. Na prohru CSKA na San Bernabéu ale v Plzni spoléhat nechtějí.

„Věřím, že hráči, kteří dostanou prostor, určitě udělají všechno pro to, aby Viktorka uspěla. Jsem pevně přesvědčený, že budeme bodovat a že si postup potvrdíme sami, aniž bychom museli čekat na výsledek zápasu v Madridu,“ doufá v sílu týmu trenér Viktorie Pavel Vrba.

Nálada v týmu Viktorie je pozitivní. Západočeši vyhráli v Lize mistrů v Moskvě 2:1 a v české lize 2:0 doma nad Olomoucí a ve Zlíně.

„Každá výhra obrovsky pomáhá našemu sebevědomí. Věřím, že nám pomůže i v utkání Ligy mistrů doma proti AS Řím,“ doufá záložník či obránce Viktorie Plzeň Jan Kovařík.

Zato v celku AS Řím je nálada na bodu mrazu. Vlci, jak se celku z věčného města přezdívá, nezvládli poslední ligové utkání v Cagliari.

Ještě v 85. minutě vedl AS 2:0, Patrik Schick odešel ze hřiště v 84. minutě. Cagliari vzápětí snížilo, v nastaveném čase jim vyloučili dva hráče, ale domácí přesto v 95. minutě srovnali. „Pro to není omluva,“ uvedl po výbuchu na Sardínii kouč římského klubu Eusebio Di Francesco, pod nímž se začala kymácet židle. Vedení klubu ale v neděli potvrdilo důvěru v trenéra a rozhodlo o tom, že hráči stráví čas do utkání Ligy mistrů v Plzni na společném soustředění.

Kouči AS Řím budou sice kvůli zranění chybět největší hvězdy – kapitán De Rossi, Džeko, Pellegrini a El Shaarawy. Velkou sílu ale představují i mladíci Kluivert (19), Ünder (21) nebo Schick (22).

AS má postup ze druhého místa jistý, přesto bude mít zápas v Plzni velký náboj.

Středeční utkání Ligy mistrů v Plzni začíná na stadionu Doosan Arena v 18.55 hodin a živě ho vysílá ho O2 TV Sport.

Dorostenci Viktorie Plzeň uhráli v Moskvě remízu
Dorost Viktorie má šanci na postup, musí ale zvítězit