Moravané jsou v dobrém rozpoložení, tým si věří.

Jak by také ne. Vždyť ve dvou posledních kolech získali plný počet bodů. Svěřenci trenéra Václava Kotala dokázali vyhrát na Slavii 3:1 a doma porazili silný Liberec 1:0.

„Brno má kvalitu, což v poslední době jednoznačně dokazuje," uvědomuje si trenér Viktorie Miroslav Koubek.

„Zbrojovka má tým, který patří do kategorie houževnatých a odolných. Disponuje systémovou propracovaností různých obranných stylů. V tom je oproti ostatním celkům jiná," říká plzeňský kouč.

Také trenér Zbrojovky Brno Václav Kotal, který v Plzni v roce 2008 krátce působil jako asistent trenéra Jaroslava Šilhavého, hovoří o síle Západočechů s respektem.

„Plzeň má ty nejvyšší ambice, je to jasná tuzemská špička. Na každém postu mají kvalitního hráče, kterého mohou nahradit kýmkoliv z lavičky," říká Václav Kotal.

Na remízu se silným soupeřem ale jeho mužstvo hrát nebude. „Nemůžeme říkat, že nám stačí nerozhodný výsledek. Naši mladí hráči mají v utkání s Plzní obrovskou motivaci a v zádech výsledky, které nám pomohly. Jedno je ale jisté, čeká nás zatím nejnáročnější test v nové sezoně," varuje svůj tým Kotal.

O utkání s Viktorií je v Brně velký zájem, lístky jdou na dračku. „Hráči i trenéři se cítí mnohem lépe, když je na stadionu správná fotbalová atmosféra. Pokud tomu tak bude i v Brně, bude to pro zápas jedině dobře," kvituje Koubek očekávanou bouřlivou kulisu.

Chtěl bych dát gól, přeje si brněnský rodák Ondřej Vaněk

Je odchovancem brněnské Zbrojovky. V Brně prošel současný záložník plzeňské Viktorie Ondřej Vaněk ze žáků až do ligového dorostu a v osmnácti letech odešel do pražské Slavie.

Hostoval také v Hlučíně a přes Jablonec a turecký Kayserispor přestoupil čtyřiadvacetiletý fotbalista, který má na kontě už sedm startů za reprezentační A mužstvo, letos v létě na západ Čech.

Z Brna jste už dlouho pryč, jsou pro vás i po letech zápasy se Zbrojovkou stále specifické?
Jsou. V Brně jsem se narodil, vyrůstal jsem tam. Když tam pokaždé hraji, přijde se na mě podívat celá rodina, kamarádi. I když už v kádru Zbrojovky nikoho neznám, na zápas do Brna se těším. Je to pro mne jiný zápas, než když hraji třeba v Ostravě.

V posledních zápasech se vám daří herně i střelecky. Vstřelit gól Brnu by asi pro vás bylo obzvlášť zajímavé, souhlasíte?
To ano. Přiznám se, že bych chtěl dát Brnu gól. Důležitější bude ale získat tři body a je jedno, kdo gól vstřelí.