Trenér Michal Bílek povolal hned pětici fotbalistů lídra Gambrinus ligy – obránce Davida Limberského, Františka Rajtorala, záložníky Vladimíra Daridu a Daniela Koláře a útočníka Stanislava Tecla.

Česká reprezentace se utkání 22. března v Olomouci s Dánskem a o čtyři dny později ji čeká souboj v Arménii.

Po třech odehraných zápasech patří ve skupině výběru trenéra Bílka s pěti body třetí místo za Bulharskem a vedoucí Itálií. Oba soupeři Čechů ale mají odehráno o zápas více.

„Jsem opravdu moc rád. Vím, že tam necestuji jako klíčový hráč, nýbrž jedu s pokorou sbírat další zkušenosti, stejně jako při prvním srazu," komentoval svoji nominaci útočník Stanislav Tecl, který v reprezentaci debutoval letos v únoru v utkání s Tureckem.

„Moc se na dvojzápas těším. Pokud se by nám podařilo získat šest bodů, mnohem snáze by se nám pak šlo do duelu s Itálií," míní Vladimír Darida. „Program je sice náročný, ale věřím, že se nám podaří dobře regenerovat, a že budeme co nejlépe připraveni," dodává záložník Viktorie Plzeň.

Z nominace měl radost také další hráč Viktorie David Limberský. „Potěšilo mě to, ostatně jako vždy. Pokud by se nám podařilo vybojovat šest bodů, pak by to byl velký krok k druhému místu v tabulce," uvedl Limberský, který má na kontě už sedmnáct reprezentačních startů.

Své myšlenky ale teď upírá k odvetě s Fenerbahce Istanbul. „Soustředíme se na zápas v Istanbulu, pak nás čeká zápas s Duklou a až potom můžeme přemýšlet nad kvalifikačními zápasy," uvedl David Limberský.

Nominace mužstva ČR - brankáři: Petr Čech, Jan Laštůvka, Tomáš Vaclík.

Obránci: Michal Kadlec, Tomáš Sivok, Theodor Gebre Selassie, Marek Suchý, Martin Latka, David Limberský, František Rajtoral.

Záložníci: Bořek Dočkal, Tomáš Hübschman, Tomáš Rosický, Vladimír Darida, Ladislav Krejčí, Jaroslav Plašil, Petr Jiráček, Daniel Kolář.

Útočníci: David Lafata, Stanislav Tecl, Matěj Vydra, Tomáš Pekhart.