„Měl jsem nalomený obratel, zranění se mi přihodilo v zápase v Klatovech," vzpomíná talentovaný brankář a jednička Chotíkova.

Podstatnou část jara se tak chodil na fotbal pouze dívat.

„Je to nepříjemné, frustrující, byl jsem mimo přes deset týdnů. Ale kluci to zvládli, většinu zápasů vyhráli. Udělali mi radost," děkuje na dálku spoluhráčům Bejdák.

Chotíkov, jeden z černých koňů nejvyšší krajské soutěže, po mohutném finiši v závěrečných dvou kolech (7:4 a 7:1) urval konečné čtvrté místo se ziskem čtyřiapadesáti bodů, ale s propastnou ztrátou na vítěznou Koloveč.

„Mohli jsme skončit i výš, kdyby se nám dařilo na venkovních trávnících. Se čtvrtým místem ale panuje v Chotíkově spokojenost," vzkazuje 19letý brankář.

Parta kouče Jaroslava Urbánka vyrazí vstříc letnímu drilu v polovině července. Jaké jsou ambice mužstva očima Dominika Bejdáka?

„Míříme výš, nicméně hodně bude záležet na tom, jak poskládáme tým. Bylo by super skončit první nebo druhý, ale zase musíme být realisté," zůstává při zemi.

Talentovaný gólman prošel mládežnickými týmy Viktorie Plzeň, v dorostu U16 chytal v pražské Slavii. Půl rok strávil na hostování v konkurenčním Slavoji Koloveč.

Neláká Bejdáka zachytat si vyšší soutěž?

„Samozřejmě láká. Byl jsem na testech v Německu, ale kvůli velké vzdálenosti to neklaplo. Nechávám si dveře otevřené, rád bych okusil vyšší soutěž," netají se přáním jít výkonnostně nahoru.

„V Chotíkově jsem doma, působím zde třetím rokem, máme tu super partu," dodává Bejdák jedním dechem.

Martin Šiška