Přípravu vedl nový kouč František Sluka. Ještě nedávno lodivod ligového dorostu Viktorie vystřídal na lavičce plzeňského béčka Stanislava Purkarta, který povede ve stejné soutěži karlovarské Buldoky.

Trenéru Slukovi bude pomáhat v roli asistenta bývalý ligový hráč Jiří Skála, který v nejvyšší soutěži oblékal dresy Viktorie Plzeň, Slavie, Teplic, Mladé Boleslavi a naposledy Českých Budějovic.

Z loňského kádru zbylo jen několik hráčů – Bahleda, Lisý, Manowetz, Trantina, Vacek a Valášek.

“Javorský se vrátil do pražské Sparty, Kovařík do Rapidu Plzeň, Řezáč odešel do Karlových Varů, Veselý trénuje s A týmem. Cápal, Mour a Niedermayer si hledají angažmá,“ bilancuje odchody trenér František Sluka.

Do týmu se naopak vrátili hráči z hostování v jiných klubech a kádr také doplnili loňští dorostenci.

„Z Karlových Varů se vrátil Schuster, z Doubravky Protivínský a z Blšan Šiml. Ten ale nejspíš zamíří do Karlových Varů. O Vacka má zájem Cheb,“ popisuje pohyb v kádru kouč.

Z ligového dorostu se do třetiligové juniorky posunuli dorostenci Bárta, Bešta, Leitl, Grambal, Šuranský, Staněk a Chvojan. Na zkoušce z týmu Semic je u nás Jakub Mikluščák,“ říká Sluka.

Letní přípravu béčko Viktorie absolvuje převážně v areálu v Luční ulici, výjimkou bude soustředění v Blatné na jihu Čech. „Odjíždíme tam v pondělí 9. července. Zaměřeno bude převážně na kondici a zlepšení odrazové síly. V rámci soustředění v Blatné sehrajeme dva zápasy. První ve středu s domácím týmem, účastníkem I. A třídy, druhý v sobotu s ligovým dorostem Sparty Praha,“ líčí náplň týdenního pobytu trenér Sluka.

V plánu má třetiligové béčko Viktorie ještě další přípravné zápasy. Utká se například s divizními Klatovy a nejtěžší prověrka čeká Plzeňany v duelu s Weidenem, předním týmem Bayernligy, čtvrté nejvyšší německé soutěže.

Jádro B týmu tvoří fotbalisté ročníků 1987 a 1988. „Samozřejmě počítáme v každém zápase i s posilami z A týmu. Chceme předvádět rychlý, důrazný fotbal. Naším cílem je vyhnout se sestupových starostem,“ přeje si trenér František Sluka.