Plzeň přijela do Ostravy nejen bez distancovaného Petržely, ale i bez dalšího záložníka Pilaře. „Vrátila se mu viróza a leží doma s horečkami," vysvětlil jeho absenci trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Na pravý kraj zálohy se posunul z obrany Rajtoral, jeho místo zaujal stoper Hubník a vedle Procházky nastoupil ve středu obrany poprvé na jaře Hejda.

První velkou šanci měl ve 23. minutě domácí Baník. Baroš dostal míč za plzeňskou obranu, překonal brankáře Kozáčika, ale jeho střela nebyla prudká a dobíhající Hejda stačil poslat balon na roh.

O tři minuty později mohla jít Plzeň do vedení. Po pěkné kombinační akci se tři metry mezi před šestnáctkou dostal k míči Procházka a jeho střela do protipohybu gólmana skončila jen centimetry vedle levé tyče ostravské branky.
Po půlhodině hry utekl obraně Baníku Mahmutovič, prodral se až do šestnáctky, ale Lučič ho evidentně stáhl za dres a poslal ho na trávník. Jasná penalta.

K exekuci se postavil tradičně Kolář, ale tentokrát neuspěl. Brankář Pavlenka vystihl jeho úmysl a slabou střelu plzeňského zýáložníka k tyči vyrazil stejně jako následnou dorážku Rajtorala.

O přestávce nechal trenér Koubek v kabině Hrošovského, kterému se nedařilo, a na hřiště poslal Hořavu. A už poněkolikáté v této sezoně to byla při střídání správná volba plzeňského kouče.

V 59. minutě odvrátila ostravská obrana rohový kop před šestnáctku, Rajtoral přiťukl míč hlavou Hořavovi, který napálil parádně míč k tyči a Viktoria šla do vedení – 0:1.

Plzeň kontrolovala hru, hrála takticky velmi dobře a Baník už do konce zápasu nepustila do žádné šance.

Sama naopak zpečetila zaslouženou výhru dvě minuty před koncem druhý gólem. A stál za to. Vaněk zahrál rohový kop přesně na kopačky Rajtoral a ten nikým nehlídaný napálil míč z voleje do sítě - 0:2.

Viktora vyhrála v lize poosmé v řadě, Rajtoralova branka byla jubilejním padesátým gólem západočeského týmu v aktuální ligové sezoně.

„Měli jsme potíže se sestavou, stavěli jsme ji bez Vaška Pilaře, který patří mezi naše klíčové hráče, a některé posty jsou pak trochu naruby. První poločas utkání jsme se hledali a proti dobře hrajícímu Baníku jsme byli i nervózní. Domácí byli čiperní, měli dobrý pohyb a rychlý přechod do útoku, my jsme byli příliš statičtí," měl výhrady k výkonu svého týmu v první půli trenér Viktorie Miroslav Koubek.

„Ve druhé půli jsme se zvedli, zpřesnili jsme hru a zlepšili pohyb. Byli jsme silnější na míči a zápas měli více pod kontrolou," dodal kouč Plzně.

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:2 (0:0). Branky: 59. Hořava, 88. Rajtoral. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Zelinka. ŽK: Jirásek, Frydrych, Kouřil, Baroš - Mahmutovič, Hejda, Limberský. Diváci: 5101.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - Jirásek, Foltýn, Kukec (70. Mišák) - Sukup (83. Narh), Baroš, Sivrič. Trenér: Frňka.
Plzeň: Kozáčik - R. Hubník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský (46. Hořava), Vaněk - Rajtoral, D. Kolář (87. Holenda), Kovařík - Mahmutovič (76. Chramosta). Trenér: Koubek.