Plzeň po bezbrankovém prvním poločase promarnila v úvodu druhé části hry obrovskou příležitost jít do vedení, když Bakoš neproměnil penaltu.

Rozhodující gól vstřelil hlavou v 73. minutě teplický obránce Nivaldo.

Teplice se pustily do účastníka Ligy mistrů bez respektu a během prvního poločasu si vytvořily tři slibné příležitosti.

Nejdříve Mahmutovič pálil ze slibné pozice, ale trefil jen obránce Čišovského.

Další velkou příležitost měl Ljevakovič, jeho tvrdou ránu ze dvaceti metrů ale Kozáčik, který měl v prvním poločase více práce než jeho protějšek v teplické brance Slavík, vytáhl bravurně na roh.

Největší teplickou příležitost měl opět Mahmutovič, který se řítil z levé strany na plzeňskou branku, ale Kozáčik mu včas zmenšil střelecký úhel a nejlepší ligový kanonýr mířil z vyložené pozice pět metrů vedle.

Plzeň se postupným útokem dostávala před šestnáctku Teplic, jenže jí chyběla finální přihrávka a k vážnějšímu ohrožení branky soupeře se nedostala.

Zápas měl oboustranně rychlé tempo a díky více než šestnácti tisícům diváku i skvělou atmosféru.

Plzeň se dostala v úvodu druhé půle do obrovské příležitosti. Rajtoral po přesném centru Horvátha za obranu postupoval sám na brankáře Slavíka, ale sudí ho zastavili pro domnělý ofsajd. Televizní kamery však ukázaly, že Rajtoral v ofsajdovém postavení nebyl.

Vzápětí opět Rajtoral utekl teplické obraně, stoper Klein ho v šestnáctce stáhl za dres na trávník a sudí Jech odpískal penaltu. Exekuce pokutového kopu se ujal Bakoš, jenže brankář Slavík vystihl směr jeho střely a míč vyrazil.

V 73. minutě Plzeň neproměněné penalty hořce litovala. Mahmutovič našel zpětným centrem před brankou Nivalda, kterého nechal hlavičkovat Řezník a Teplice šly do vedení.

Trenér Vrba sáhl ke dvojímu střídání, ze hřiště sáhl Bakoše s Kovaříkem a na trávník poslal Ďuriše s Teclem.

Plzeň se snažila o vyrovnání, v samém závěru k němu měl blízko Čišovský po centru Horvátha, jenže zblízka trefil hlavou jen boční síť.

A když netrefil v závěru zápasu z úhlu prázdnou branku ani teplický Mahmutovič, skóre už se nezměnilo a Teplice se radovaly z těsného vítězství nad úřadujícím mistrem.

„Klíčovým okamžikem zápasu bylo, že jsme nedokázali proměnit penaltu. Pokud budeme i nadále v rozhodujících momentech zápasu selhávat, budeme ztrácet body a těžko se pak můžeme dotahovat na nejvyšší příčku," řekl po utkání trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1:0. Poločas: 0:0. Branka: 73. Nivaldo. Rozhodčí: Jech - Urban, Pilný. ŽK: Salami. Diváci: 16 180.
Teplice: Slavík - Matula, Hošek, Klein, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek (80. Táborský), Nivaldo - Salami, Mahmutovič (90.+3. Jindráček). Trenér: Ščasný.
Plzeň: Kozáčik – Řezník (85. Wágner), Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Rajtoral, Kolář, Kovařík (76. Duriš)– Bakoš (76. Tecl). Trenér: Vrba.