Vnikl odvážně do šestnáctky Bohemians, byl sražen Pauschekem a nařízenou penaltu proměnil Hořava ve vedoucí gól. Plzeň se včera na výhru 2:1 nadřela, ale zápas nakonec zvládla a získala titul podzimního půlmistra.

Trenér Koubek řekl, že hráči Bohemians podali na podzim v Plzni jeden z nejlepších výkonů z hostujících celků. Cítili jste to na hřišti stejně?
S tím mohu jen souhlasit. Bohemka na nás hrála velmi dobře, zatímco nám se tolik nedařilo, to si musíme přiznat. Z týmů, které hrály na podzim v Plzni, byla nejlepší.

Skóre zápasu otevřel gól z penalty nařízené po zákroku na vás. Jak jste tu situaci viděl?
Naběhl jsem si na krásnou přihrávku od Standy Tecla mezi zadáky Bohemky a dostal jsem se před obránce. Byl tam z jeho strany kontakt, jasná penalta.

Byl podle vás první gól klíčovým momentem zápasu?
Určitě nás trochu povzbudil, do té doby jsme si nějakou velkou příležitost nevytvořili. Mrzí mě, že ve druhé půli jsme neproměnili několik šancí a zápas si zkomplikovali.

Vás spoluhráč z národního mužstva a záložník Sparty Lukáš Vácha penaltovou situaci zpochybnil, když během zápasu na sociální síť ironicky napsal, že letecké dny Václava Pilaře pokračují. Co na jeho výrok říkáte?
To opravdu napsal? Ať se Lukáš Vácha stará sám o sebe. Pro mne je to vtipné od takového hráče, jakým je on.

Cítili jste před utkáním určitou nervozitu, když se Sparta po sobotní výhře dostala před vás a zvítězil i Jablonec?
Samozřejmě jsme věděli, že pokud se chceme stát půlmistrem, musíme Bohemku porazit. Nemyslím si, že by nám to svazovalo nohy, ale měli jsme předvést lepší výkon. Byl jsem po zápase kvůli tomu naštvaný, ale teď si výhry cením. Některá utkání taková prostě jsou a já jsem rád, že jsme zápas zvládli, i když se nám nedařilo podle představ.

Co pro vás znamená zisk titulu půlmistra a jak jste spokojen se svými výkony po návratu do Plzně?
Vyhrát titul půlmistra byla pro nás v přípravě na zápas s Bohemkou velká motivace a moc mě těší, že jsme v tabulce o bod před Spartou. Jsem především velmi rád, že mně drží zdraví a mohl jsem se vrátit do fotbalu. Dva roky jsem neměl plné zápasové vytížení. Teď už ho zase mám a jsem za to moc vděčný.