Utkání třináctého kola fotbalové Gambrinus ligy mezi domácí Viktorií a Jabloncem začíná dnes od 20.15 hodin (vysílá Fanda a Nova sport).

Plzeň, která v lize v posledních pěti kolech jednou vyhrála a třikrát remizovala, tak v rozmezí pěti dnů narazí na dalšího silného soupeře.

„V Teplicích jsme načali sérii těžkých utkání v rychlém sledu v české lize i v Lize mistrů. Teď nás čeká Jablonec, další silný soupeř. Uděláme všechno, abychom zvítězili, a věřím, že to tak bude vypadat i na hřišti," uvedl trenér Viktorie Pavel Vrba.

Kouč Viktorie zatím neví, zda bude sestavu vybírat z kompletního kádru. „Zdravotní problémy mají Limberský a Hejda, uvidíme, jak budou vypadat v pátek," říká.

Fanoušci se podle trenéra mohou těšit na útočný fotbal. „Vždycky, když jsme hráli s Jabloncem, byl to oboustranně ofenzivní fotbal. Věřím, že tomu tak bude i tentokrát," dodává Pavel Vrba.

Ani Jablonec se teď v lize nemůže pyšnit zrovna úspěšnou bilancí. V tabulce je se 16 body sedmý a z posledních tří kol vytěžil z devíti možných dva body. V posledním kole podlehl v Jihlavě 2:3, i když v zápase byl lepší.

„Bodový zisk není adekvátní tomu, co předvádí na hřišti. Jablonec řadím mezi nejlepší týmy v české lize," říká plzeňský trenér.

Jabloneckého kouče Romana Skuhravého bodové ztráty mrzí. „Zdá se mi, že si jdeme zahrát, ale nejdeme vyhrát. Sice nám můžou všichni v republice říkat, že hrajeme pěkný fotbal, ale body nemáme. A to je náš největší problém," smutní kouč.

Na rozdíl od některých médií si nemyslí, že je Plzeň v krizi. "Jen jí nevyšly poslední zápasy, o to více bude chtít uspět proti nám," počítá s motivací hráčů Plzně kouč Jablonce Roman Skuhravý.