Jak by také ne. Vždyť na sebe narazí dva současné nejlepší české fotbalové kluby.

Zítra večer se v Praze na Letné proti sobě postaví domácí Sparta a její největší sok posledních sezon, fotbalisté Viktorie Plzeň.

Ano, je tu bitva dvou nesmiřitelných protivníků.

Okolí stadionu Sparty bude zítra na nohou. K aréně pojede více tramvají a posílené bude dokonce i metro.

„Samozřejmě vnímáme výjimečnost utkání. Sparta je první, je před námi, a my chceme na Letné uspět. To znamená vyhrát," netají se jasným cílem pro zítřejší souboj prvního celku tabulky s druhým trenér Západočechů Dušan Uhrin mladší.

Sparta v aktuální sezoně doma neztratila ani bod, Viktoria je zase nejúspěšnějším týmem ligy na hřištích soupeřů. Statistiky však podle Uhrina nebudou hrát roli.

„Veškerá čísla půjdou stranou, tohle je naprosto výjimečný zápas," zdůrazňuje.

Kouči Viktorie budou chybět zraněný brankář Kozáčik a Petržela, který nemůže hrát kvůli čtyřem žlutým kartám.

Kozáčika v utkání proti Šachtaru i Znojmu úspěšně nahradil Bolek, jasno má trenér Plzně i v případě náhrady za Petrželu, ale jméno neprozradil. „Sestavu mám z 99 procent v hlavě," potvrdil jen.

Na Letné vnímají zimní změny v Plzni, příchod trenéra Uhrina a odchod Rajtorala.

„I přes tyto změny je Plzeň pořád kvalitní soupeř, který má velmi silný kádr. Nemyslím si, že by změna na postu trenéra Plzeň nějak negativně ovlivnila. Naopak, začíná mít Uhrinův rukopis," míní kouč Sparty Vítězslav Lavička.

I on vnímá důležitost duelu. „Uvědomujeme si, že pokud bychom zápas zvládli, uděláme rázný krok ke společnému cíli," přeje si Lavička, ale zároveň připouští i druhou možnost: „Pokud vyhraje Plzeň, stane se z ligy drama."

Která varianta se naplní?