Razgrad už požádal vedení UEFA o oficiální stanovisko (z Bulharska chce přicestovat přibližně 600 fanoušků), v italských médiích se zatím spekuluje o tom, že utkání by se sice mohlo odehrát, ale bez diváků. Vyloučen však není ani úplný odklad duelu. „Jsme v úzkém kontaktu s Interem a místními úřady, v tuto chvíli nebudeme poskytovat další komentář,“ uvedla UEFA.

Stadion Bazaly v Ostravě. Ilustrační foto.
Dražba sedaček z Bazalů vynesla sto tisíc. Na některých seděli i sparťané

Nákazou postižené severoitalské regiony o uplynulém víkendu zrušily řadu sportovních akcí, včetně čtyř zápasů Serie A. Týkalo se to i mače Interu se Sampdorií Janov. Počet nakažených koronavirem v zemi prudce vzrostl na více než 200 a hlášena jsou i úmrtí.

Messi na testech 

„Víc než kdy jindy musíme být prozíraví a odpovědní,“ uvedl italský ministr sportu Vincenzo Spadafora. „Je bezpodmínečně nutné jednat odhodlaně a nepodstupovat riziko, pokud to není zcela nezbytné,“ řekl Spadafora. „Všichni souhlasíme, že svět sportu teď musí jít stranou. Zdraví je přednější,“ dodal Giovanni Malago, šéf Italského olympijského výboru.

Play off Ligy mistrů mezi SK Slavia Praha a APOEL FC, hrané 23. srpna v Praze.
Díky za ty výsledky. Český fotbal řeší koeficient

O napjaté situaci v Itálii se na vlastní kůži přesvědčují i fotbalisté Barcelony, které dnes večer čeká zápas Ligy mistrů v Neapoli. Hned po příletu podstoupili Lionel Messi a spol. sérii lékařských vyšetření a celý pobyt budou pod kontrolou. Sebemenší známka onemocnění prý povede k hospitalizaci.

A co Giro? 

Pod drobnohledem je i tým Juventusu, který zítra hraje v Lyonu. I tady panuje nejistota: bude se hrát? „Jisté je, že zápasy Ligy mistrů se nebudou odkládat,“ řekla členka vedení UEFA Evelina Christillinová. Podle ní je termínový kalendář kvůli letnímu mistrovství Evropy mimořádně našlapaný, v úvahu tak přicházejí spíš zápasy před prázdnými tribunami.

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905, 8. prosince 2018 v Ostravě. Na snímku (zleva) Jan Vodháněl a Jánoš Adam.
Vodhánělova sláva roste. Zakotví brzy ve vytoužené cizině?

Nejde však jen o fotbal. Třeba lyžařky včetně Ester Ledecké mají o víkendu závodit právě v severní Itálii. Zrušení vážně hrozí některým jarním cyklistickým klasikám, jako je Milán San Remo. A v květnu se má jet slavné Giro d‘Italia. „Samozřejmě máme obavy z toho, co bude, ale zároveň doufáme, že se situace postupně zlepší,“ uvedl šéf organizátorů Mauro Vegni.

Co je koronavirus.Zdroj: Deník