Oproti předchozím létům dres prošel výraznou změnou. Je totiž vyvedený ve stylu polo trička, má modrý límeček a knoflíčky. Právě tento “polo styl” dodává novému trikotu potřebnou eleganci.

Ta se snoubí s tradicí. Jejím nositelem jsou klubové barvy červená a modrá, které jsou vyvedeny v horizontálních pruzích s pravidelným přechodem obou barev.

Zajímavý je i materiál, z něhož je dres vyroben, který nazapomíná především na maximální funkčnost a pohodlí hráčů. Opět jde o kombinaci materiálů na bázi polyesteru a technologie dryCell, která odvádí pot z těla a hráčům zajišťuje komfort za každé situace.

Zajímavostí je, že sami hráči se na podobě dresu sami podíleli.

Od prvního návrhu až po výrobu prvního kusu uplynulo šest měsíců.

Do představení nových dresů byla zapojena i skupina okolo známého youtubera a parkuristy Taryho.

„Podoba nového dresu nás v kabině vždy všechny zajímá. I tentokrát se podařilo navrhnout opravdu netradiční kousek. Mohu říct za celou kabinu, že jsme velmi spokojeni. A sluší mi,“ usmíval se obránce a plzeňský patriot David Limberský.

„Dres s límečkem se mi líbí. Je to prvek, který jsme dlouho neměli a působí opravdu zajímavě,“ komentoval nové dresy reprezentační záložník Viktorie Jan Kopic.

Ilustrační foto
Sedmnáctka Viktorie sehraje osm přípravných duelů

Ve středu pak Viktoria představila také druhou a třetí sadu dresů. V minulé sezoně oblékali fotbalisté Viktorie na hřištích soupeřů dresy ve žluto-zelené kombinaci. Tu ale v nové sezoně vystřídá oranžový dres a černé trenýrky.

„Vím, že Viktorka byla v minulé sezoně v zelených dresech úspěšná. Budeme se snažit, aby i oranžové dresy byly vítězné. Jsou velmi výrazné. Na hřišti budeme hodně vidět, a to se mně líbí,“ říká letní posila v plzeňské kabině stoper Luděk Pernica.

A má pravdu. V netradiční zeleno-žluté variantě viktoriáni nastoupili celkem do osmi utkání minulé sezony, z nichž vyšli bodově naprázdno pouze v jediném zápase.

Zbývající variantou jsou bílé dresy. Prošly také částečnou proměnou – mizí lehký vzor i černé pruhy na ramenou. „Bílé dresy jsou u hráčů všeobecně velmi oblíbené, já nejsem výjimkou,“ dodává další letní nová posila Viktorie Roman Procházka.

Tato sada je z materiálu evoKNIT, což je speciální úplet, který se vyznačuje maximální pohodlností pro nositele. Puma používá tuto technologii na oblečení i boty. Stejný materiál dresu využívá například také česká fotbalová reprezentace.

Fotbalisté Viktorie se představí v nových dresech v domácí Fortuna:lize, ale i v Lize mistrů.

Přinesou jim štěstí?

V pátek vstoupí fotbalisté Viktorie Plzeň do nové sezony.
Cíl Viktorie? Obhájit titul a neztratit se v Lize mistrů