Viktoriáni i Pardubice v úvodním kole poztráceli body. Plzeň za remízu 2:2 v Teplicích, Východočeši doma prohráli s Českými Budějovicemi 0:2.

„Všichni víme, že první půle se nám absolutně nepovedla. Naopak druhá už ano. Tým ukázal charakter. Za stavu 0:2 jsme se nevzdali, a mohli to dokonce otočit. Ukázali jsme si chyby při inkasovaných brankách, stejně tak, kolik šancí jsme měli. Rozebrali jsme si to u videa,“ říkal obránce Viktorie Plzeň Milan Havel, který v neděli oslaví 28. narozeniny.

Viktorii bude chybět kapitán Lukáš Hejda, který dostal v Teplicích červenou kartu. Dvaatřicetiletý bek je se dvěma góly nejlepším střelcem ve vzájemných duelech Viktorie s Pardubicemi.

Poslední zápas mezi Plzní a Pardubicemi dopadl jednoznačnou výhrou favorita 4:0 (Hejda, Kopic, Havel, Chorý). Na podzim loňského roku Viktoria zvítězila v pardubickém azylu v pražských Vršovicích 1:0. Celková zápasová bilance je 3:1 pro Západočechy.

„Čeká nás hodně důležitý zápas a po remíze s Teplicemi chceme vyhrát,“ uvedl plzeňský Pavel Bucha.

Trenér Michal Bílek při utkání Šeriff Tiraspol - Viktoria Plzeň.
Výhra nás nabije další energií, říká trenér Viktorie Bílek

Pardubičtí fotbalisté si věří na bodový zisk. „V kabině si pochopitelně věříme na tři body, na nic jiného tak nekoukáme. Musíme si hodně pohlídat Chorého, který je nepříjemný ve vápně i v napadání, a zaujal mě i Kliment, který se umí dostat do šancí, které proměňuje,“ tvrdil v rozhovoru pro klubový web obránce Pardubic Tomáš Vlček, který byl nejrychlejším hráčem úvodního kola FORTUNA:LIGY. V utkání proti Č. Budějovicím mu byla naměřena rychlost 34,2 km/h.

Před sezonou došlo na trase Plzeň – Pardubice k hráčským přestupům. Viktoria pustila na východ Čech Dominika Janoška a Michala Hlavatého. Do Plzně se vrátil její odchovanec Filip Čihák a soupisku úřadujících mistrů rozšířil Brazilec Cadu.

Plzeň po prvním kole naštěstí nenabrala bodovou ztrátu na největší konkurenty v boji o mistrovský titul, protože Slavia prohrála v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové 0:1 a Sparta padla doma s Libercem 1:2.

Střelec vítězného gólu Pavel Bucha (u míče). Šeriff Tiraspol - Viktoria Plzeň (červenomodří) 1:2.
Důležité bylo rychlé vyrovnání. Šeriff mě nepřekvapil, tvrdí Bucha