Jeho tým rozjel novou sezonu úspěšně, po čtyřech kolech má stejně jako pražské kluby Sparta a Slavia stejný počet dvanáct bodů. Se vším ale trenér fotbalistů Viktorie Plzeň Pavel Vrba spokojen není.

„S tím, že máme dvanáct bodů, jsem samozřejmě spokojený. Na druhou stranu musíme být sami k sobě kritičtí – ve čtyřech kolech jsme dali jen šest gólů, a to je málo. Střílíme méně branek než v minulé sezoně a s tím spokojeni být nemůžeme. Věřím, že se to v brzké době spraví a že si naši fanoušci budou moci zakřičet v zápase gól více než jedenkrát,“ přeje si kouč Viktorie Pavel Vrba.

První příležitost vylepšit si střeleckou bilanci budou mít Západočeši už v neděli v Karviné v utkání pátého kole FORTUNA:LIGY. Tím spíše, že Karviná společně s Duklou nezískala v lize ještě ani bod.

To ale trenér Vrba vidí spíše jako nevýhodu. „Karviná se po čtyřech kolech ocitla ve složitější situaci, ale je to dáno i těžkým losem. Hrála venku se silnými soupeři (Slavia, Liberec, Jablonec, pozn. red.), kteří hrají o evropské poháry, navíc jen jednou doma. Teď musí zabrat, nečeká nás vůbec jednoduchý zápas,“ tuší trenér Plzně, který se bude muset obejít bez reprezentačního záložníka Jana Kopice, jenž byl v minulém kole doma proti Zlínu vyloučen po druhé žluté kartě.

Petr Straka
Návrat útočníka. Škodovka přitáhla zpět Petra Straku

„Kopic udělal dvě obrovské chyby, za což dostal dvě žluté karty. Pyká za svoji hloupost a my se s tím musíme vyrovnat. Naštěstí máme široký kádr. Je to ale škoda,“ komentoval Vrba zbytečné vyloučení Jana Kopice.

Viktoria podnikne do Karviné nejdelší cestu za soupeřem v letošním ročníku FORTUNA:LIGY. V minulé sezoně cestovala do Karviné vlakem, tentokrát dochází ke změně.

„Nakonec jsme se rozhodli pro cestu autobusem, i když víme, že cestování po D1 není úplně optimální. Cestování ale k fotbalu patří, na to si nemůžeme stěžovat. Doufám, že zpátky se nám pojede dobře,“ usmívá se kouč.

Karviná ve čtyřech odehraných kolech vstřelila tři branky, ale třináct jich inkasovala.

„Sráží nás hrubé individuální chyby v obranné fázi. „V ofenzivě to z naší strany není špatné, ale směrem dozadu je to šílené,“ prohlásil po porážce 1:4 v minulém kole v Jablonci karvinský trenér Roman Nádvorník, který nadlouho přišel o zkušeného středního obránce Pavla Dreksu, který je po operaci achilovky.

V Karviné hostuje mladý plzeňský stoper Jiří Piroch, který zatím nastoupil v jediném zápase, když v Edenu proti Slavii střídal ve 40. minutě právě zraněného Dreksu.

Nedělní utkání v Karviné začíná v 15.00 hodin a vysílá ho O2 TV Sport.

Rozloučení s vojákem Patrikem Štěpánkem v kostele Panny Marie Růžencové na Jiráskově náměstí v Plzni proběhlo se všemi vojenskými poctami.
V Plzni se naposledy rozloučili se zemřelým vojákem Patrikem Štěpánkem