Čtyři výhry a jedna remíza. Prozatímní bilance fotbalistů Viktorie Plzeň v přípravných zápasech vzbuzuje naději. Na druhou stranu je potřeba vzít v úvahu, že hráli se třemi týmy české druhé ligy a dvěma průměrnými mužstvy japonské a bulharské ligy.

Vítězství nad zahraničními kluby Šonanem Bellmare a CSKA Sofia na soustředění ve španělské Esteponě se cení.

„Jistota vzadu, kompaktnost, sebevědomí podpořené středovou řadou, takže se hrálo vrchním hráčům lépe. Ale musíme se zaměřit na produktivitu ve velkém vápně soupeře,“ zhodnotil utkání se Sofií trenér Viktorie Plzeň Adrián Guľa.

Ilustrační foto
Talent vyhrál v Novém Veselí a upevnil si vedení v extralize

Již v pátečním duelu proti CSKA Sofia postrádal útočníka Michaela Krmenčíka, který přestoupil do Brugg.

Dnes mohou viktoriáni přidat další výhru proti týmu Örebro ze Švédska, které má na soupisce několik hráčů se zkušenostmi z velkoklubů.

Gólman Oscar Jansson působil v akademii Tottenhamu, spolu s ním je v týmu nově americký brankář Jake McGuire. Anglický obránce Kevin Wright je zase odchovancem Chelsea, v defenzivě nastupuje i Brazilec Fabio de Sousa Silva. Kapitánem týmu je 36letý rodák z Bosny a Hercegoviny se švédským pasem Nordin Gerzić, jenž působil i v mládežnické akademii Bayernu Mnichov.

V útoku nastupuje 30letý Albánec Agon Mehmeti, bývalý hráč italského Palerma, tureckého Gençlebirligi či anglického Oxfordu United.

Brankář Tomáš Král z Litoměřic rozšíří od středy řady plzeňských hokejistů.
Hokejová Škoda dopsala na soupisku sedm hráčů

Švédská liga Allsvenskan začíná až v dubnu, v minulém ročníku skončilo Örebro na devátém místě, když získalo 33 bodů.

Örebro SK:

Örebro Sportklubb je tým založený 28. října 1908. Pochází z šestého největšího města ve Švédsku, které má 124 027 obyvatel. Klubové barvy jsou černá a bílá, v logu ještě najdeme zelenou a červenou. Trenérem je 38letý Alex Kjäll.