„Překvapilo mě, že jsou takto vysoko v tabulce. Ale dali tým zajímavě dohromady a jsou opravdu nepříjemní. Očekávám těžký zápas. Na Bohemce to nikdy není příjemné, určitě dorazí hodně lidí, zápas bude mít atmosféru. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého, ale jsme připraveni dobře,“ řekl na klubových stránkách útočník Viktorie Plzeň Tomáš Chorý.

Deváté kolo FORTUNA:LIGY je na programu po dvoutýdenní reprezentační přestávce. „Doléčil jsem šrámy, trochu odfrknul a kvalitně jsme potrénovali. Cítím se dobře, vše je v pořádku a těším se na další zápasy, které nás čekají,“ svěřil se Chorý.

Plzeňská Viktoria vede ligu s tříbodovým náskokem před Slavií Praha, ale Západočeši mají zápas k dobru. Úřadující mistři se pyšní bilancí sedm výher a jedna remíza.

Klokani zatím bodují jen venku, z pěti zápasů tam čtyři vyhráli a jednou uhráli remízu. Doma ještě nevyhráli, pouze jednou remizovali a třikrát prohráli.

V PLZNI dbá Matúš Kozáčik na přípravu českého reprezentanta Jindřicha Staňka, teď má na srazu národního týmu svojí země na starosti ty slovenské.
Viktorián Kozáčik už cepuje také gólmany ve slovenské reprezentaci

„Na Bohemce chceme jednoznačně pokračovat v úspěšné sérii. Vím, že to nebude lehké, ale budeme chtít vyhrát a odvézt domů tři body,“ zavelel Chorý, kterého fanoušci zvolili nejlepším hráčem FORTUNA:LIGY za měsíc září.

„Je to hezká individuální cena, jsem za ni šťastný. Jedním dechem však dodávám, že patří celému týmu. Je to náš společný úspěch,“ poděkoval vytáhlý forvard.

Trenérům plzeňské Viktorie v tomto týdnu přibyla další vráska, protože se zranil již pátý klíčový fotbalista. K útočníkovi Klimentovi, záložníkům Sýkorovi a Kopicovi a obránci Řezníkovi se přidal brankář Staněk, který se zranil v úterním duelu Ligy národů české reprezentace ve Švýcarsku.

„V tuto chvíli nelze odhadnout délku jeho absence směrem k dalším zápasům Ligy mistrů i domácí soutěže, které nás čekají. Jisté ale je, že v sobotu k dispozici nebude. Následně jej čekají další vyšetření, která ukáží rozsah poranění a dobu rekonvalescence,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík.

Trenérský štáb Plzně tak musí vyřešit brankářský rébus, zda vsadit na Jedličku, nebo Tvrdoně.

„V hlavách máme, kdo nastoupí, ale ještě to není oficiální,“ odmítl prozradit asistent trenéra Michala Bílka Pavel Horváth.

Tomáš Chorý (vpravo). Sigma Olomouc (v modrém) - Viktoria Plzeň 2:3, 10. září 2022.
Viktoria dominovala v anketě hráč i trenér měsíce