Čtrnáctiletá Viktorie Hermanová se fotbalové abecedě učila v žákovském družstvu chlapců Baníku Zbůch a teprve před rokem začala hrát za starší žákyně Viktorie Plzeň.

„Měsíc trvalo, než jsem se zbavila trémy, ale teď už je to v pohodě,“ říká Viktorie.

Do družstva zapadla, brzy si získala respekt spoluhráček a nyní nosí na rukávu kapitánskou pásku.

I když většina z respondentů celostátní ankety Deníku mezi mladými fotbalisty a fotbalistkami tipuje, že titul získá Slavie, Viktorie jako správná klubistka věří jmenovkyni.

Zdroj: Deník / Václav Vacek

„Viktorka smaže náskok Slavie a obhájí titul,“ je přesvědčená stoperka starších žaček Viktorie, jejímž vzorem je Brazilec Neymar.

„Z hráčů Viktorie se mi líbí hra stoperů Romana Hubníka a Lukáše Hejdy,“ prozrazuje talentovaná fotbalistka, která by si v budoucnu ráda zahrála v zahraničí. „Je to můj sen,“ dodává Viktorie Hermanová, která na tréninky a na zápasy do Plzně dojíždí několikrát týdně z Holýšova.

Když mám trénink, jedu ze školy rovnou do Plzně a večer se vracím zpátky. Někdy je to docela náročné," říká.

A jak vidí mladou hráčku její trenér Milan Lukeš?

„Viky vedu teprve od loňského léta, ale mohu o ní říct, že je poctivá v tréninku. Jde ostatním příkladem a získala si přirozenou autoritu. I když toho holky jinak napovídají spoustu, na hřišti většinou mlčí jako ryby. Viky je výjimka, ta mluví hodně i na hřišti, kde dokáže dirigovat spoluhráčky před sebou jako správná kapitánka," hodnotí svou svěřenkyni trenér Lukeš.