První dva tréninky pod alpskými velikány mají za sebou fotbalisté Viktorie Plzeň. Za přípravou míří každé léto do městečka Westendorf, jen pár kilometrů od vyhlášeného lyžařského střediska Kitzbühel. Nejinak tomu je i letos.

Nezvyklým vedrem zkoušenou Plzeň vyměnili za přece jen příjemnější prostředí uprostřed lesů a hor. Však také stadionek, na němž trénují, nese příznačný název Waldstadion a každoročně sem míří týmy ze všech koutů Evropy.

I viktoriáni už sem jezdí delší čas. „Bude to takový desetidenní teambuilding. Sehrajeme se, bude to více herní, tak doufám, že to vše bude přínosné,“ uvedl po prvním tréninku v Rakousku novic v plzeňském dresu Lukáš Kalvach, který v létě přišel z Olomouce.

I v rakouských Alpách panovalo včera od rána horké letní počasí. „Měli jsme tedy jen nějaké rozběhání a hru s balonem. Před zápasovým dnem máme ještě jednu fázi, snad bude v pohodě,“ hlásil Kalvach pro klubový web.

K týmu už se připojil po dovolené i kvartet reprezentantů. Zatímco Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský i Jan Kopic zdejší prostředí důvěrně znají, jejich parťák Jakub Brabec je tady nováčkem.

„Počasí zde zatím vypadá dobře, není tu takové vedro jako v Plzni. Kluci, co tu několikrát byli, říkali, že to tu je super. Tak jsem na to zvědavý,“ hlásil už Brabec.

„Doufám, že se zde dobře připravíme. Budeme zde hrát čtyři zápasy s dobrými soupeři… Věřím, že to bude kvalitní prověrka pro ligu i předkola Champions League,“ doplnil 26letý stoper plzeňské Viktorie.

Tu čekají už dnes první dva herní testy, oba se nakonec odehrají přímo ve Westendorfu. První část kádru nastoupí od 11.30 proti rumunské Universitatea Craiova, druhá bude hrát od 16.30 hodin s Legií Varšava.

Václav Pech
Pech bude mít autogramiádu na Slovanech

Kádr Viktorie:

Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Dominik Sváček.

Obránci: Jakub Brabec, Milan Havel, Lukáš Hejda, Adam Hloušek, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Radim Řezník.

Záložníci: Aleš Čermák, Christián Herc, Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Dominik Janošek, Joel Ngandu Kayamba, Lukáš Kalvach, Jan Kopic, Jan Kovařík, Roman Procházka, Pavel Šulc.

Útočníci: Jean-David Beauguel, Tomáš Chorý, Michael Krmenčík, Ondřej Mihálik.

Data Ligy mistrů:

Úterý 23. 7., 19.00Štruncovy sady: Viktoria Plzeň – Olympiakos Pireus

Úterý 30. 7., 20.30Karaikasis stadium: Olympiakoa Pireus – Viktoria Plzeň