V autobuse, který směřoval pod vrcholky alpských velikánů, seděl i 28letý záložník Jan Sýkora,formu jeho příchodu vedení plzeňského klubu řeší s polským Lechem Poznaň, jehož je levonohý fotbalista hráčem, ale v minulé sezoně už ve Viktorii hostoval.

„Jsme velmi rádi, že se může připojit k našemu týmu a odjet s ním na soustředění. Mezi oběma kluby v tuto chvíli probíhají intenzivní jednání o formě jeho transféru,“ potvrdil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Do tréninku se v Rakousku naplno po zranění kolene bude moci zapojit i Filip Kaša. K dispozici už bude i další stoper Tijani, minule proti Táborsku už naskočil i mladý obránce Robin Hranáč.

Viktoria Plzeň - Táborsko (v červeném) 3:0 - 1. července 2022.
Změny u mistrovské Plzně. Cicilia nepřijde, zato se blíží návrat Sýkory

Naopak ve výpravě není Šimon Falta, který odešel na hostování do brněnské Zbrojovky, a záložník Dominik Janošek, jehož angažmá se v tuto chvíli řeší. S týmem nevycestuje rovněž dorostenec Alexander Sojka.

„Všichni se těšíme. Program se už začne přizpůsobovat blížící se sezoně. Čekají nás tři těžké zápasy a budeme chtít využít všechen čas, kdy budeme spolu. Taky sestava už bude krystalizovat směrem k Lize mistrů,“ naznačil jeden z plzeňských asistentů Marek Bakoš, jakým způsobem se teď bude ubírat příprava.

Všechny předchozí zápasy viktoriáni vyhráli, jediný gól inkasovali od bratislavského Slovanu. Zatím nejtěžšího soupeře v přípravě i tak porazili 3:1. Předtím si s chutí zastříleli proti týmům z nižších soutěží – divizní Klatovy (6:0) a třetiligová Slavia Karlovy Vary (9:0) a v posledním utkání před odjezdem na herní kemp do Rakouska porazili v Plzni druholigové Táborsko 3:0.

Viktoria Plzeň - Táborsko (v červeném), 1. července 2022.Jan Kopic. Viktoria Plzeň - Táborsko (v červeném), 1. července 2022.Zdroj: fcv/Martin Skála

„Mělo už to svoji kvalitu i tvář, i když se ji v první půli nedařilo vyjádřit brankově,“ pochvaloval si asistent trenéra Michala Bílka.

Teď půjde o to v Rakousku vyladit formu na optimum, prvním soupeřem bude už v úterý od 18 hodin FC Botosani, osmý tým rumunské ligy.

V pátek pak české šampiony prověří ve stejném čase belgický Sint-Truiden. Oba tyto zápasy se hrají na stadionku přímo ve Westendorfu, kde už v neděli absolvovali plzeňští fotbalisté podvečer po příjezdu protažení.

V generálce se pak plzeňská Viktoria střetne v úterý 12. července od 16.00 hodin v Kufsteinu s tureckým Besiktasem.

Kádr pro herní kemp

Brankáři: Jindřich Staněk, Martin Jedlička, Marián Tvrdoň. Obránci: Radim Řezník, Libor Holík, Lukáš Hejda, Filip Kaša, Filip Čihák, Mohamed Tijani, Luděk Pernica, Robin Hranáč, Milan Havel. Záložníci: Jan Kopic, Cadu, Pavel Bucha, Kristi Qose, Lukáš Kalvach, Modou Ndiaye, Aleš Čermák, Jan Sýkora, Jhon Mosquera, Václav Pilař. Útočníci: Jan Kliment, Tomáš Chorý, Ondřej Mihálik, Matej Trusa.

Slovenský forvard Matej Trusa otevřel ve 48. minutě skóre přípravného zápasu s Táborskem, v němž fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli 3:0.
Viktoriáni porazili před cestou do Alp Táborsko, i díky brance Trusy