„Jde o výjimečný stav, který bereme se vší vážností a musíme se podle něj zařídit. Prioritní je nyní ochrana zdraví,“ uvedl v prohlášení na webu plzeňské Viktorie generální manažer klubu Adolf Šádek.

A co bude s prvoligovými fotbalisty dál, budou trénovat individuálně nebo po skupinkách?

To je nový a především hodně nezvyklý úkol pro trenéra Adrian Guľu a jeho realizační tým.

„Společně s trenérským štábem nyní řešíme další program týmu s ohledem na vzniklou situaci,“ dodal Adolf Šádek. Jisté je, že to potrvá minimálně třicet dnů, tedy po dobu trvání ve čtvrtek vyhlášeného nouzového stavu.

Nehraje se. Jde o správné rozhodnutí, shodli se trenéři.
Nehraje se. Jde o správné rozhodnutí, shodují se trenéři

Hrát nebude ani třetiligové béčko, které se mělo představit v pondělí v Příbrami, ani mládežnické a ženské týmy Viktorie Plzeň, která spadají pod FAČR.

Až do odvolání jsou i tato utkání odloženy. Zápasy všech viktoriánů se tedy v plánovaných termínech během následujících třiceti dnů neuskuteční.

„Vývoj situace budeme i nadále monitorovat a naše fanoušky budeme vždy včas informovat prostřednictvím klubového webu a sociálních sítí,“ doplnil ve čtvrtek Václav Hanzlík, mluvčí plzeňské Viktorie.

Hraniční přechod Všeruby by měl zůstat stále otevřený, ale jen pro osoby, které jezdí přes hranice pravidelně, například za prací.
Do Německa pouze za prací, ale jen někudy a s potvrzením