Do Plzně totiž na podzim přijedou vítěz Ligy mistrů Real Madrid, AS Řím a CSKA Moskva. Viktoria Plzeň bude hrát ve skupině G.

O soupeřích českého šampióna, který byl na prvním místě ve čtvrtém koši, rozhodl čtvrteční los základních skupin Ligy mistrů v Monaku.

Ohlasy na los Ligy mistrů

David Limberský: “S losem jsem spokojený. Real, to bylo přání většiny kabiny. Pro nás a samozřejmě i pro fanoušky je to určitě nejvíc.”

Trenér Pavel Vrba: “Real si přáli hlavně fanoušci, tak ho mají. Z mého pojedu to už tak úžasné není. Real vyhrál třikrát po sobě Ligu mistrů, podle mne je nejlepším klubem na světě. Je to mimořádný tým. S AS Řím už Viktorie zkušenosti má, hrála s ní ve skupině Evropské ligy. Pro hráče je to známé prostředí, pro mě nikoliv, protože jsem tehdy v Plzni nebyl. Já naopak z Ligy mistrů a z působení v ruské lize dobře znám třetího soupeře ve skupině CSKA Moskva. V Rusku je to top tým, který pravidelně hraje bojuje o titul, je složený z ruských reprezentantů a zahraničních hráčů. S CSKA máme z Ligy mistrů  příjemnou zkušenostem a doufám, že nám to nevrátí a že se nám podaří opět uhrát třetí místo a postoupit do Evropské ligy.”

Kapitán Roman Hubník: “Do skupiny jsme si přál Real, je to nejvíc, co si můžete přát. V kabině jsme tipovali a mně kromě Realu vyšel i AS Řím. Třetí soupeře jsem neuhádl, tipoval jsem Liverpool.  Mám zahlcený mobil  od kamarádů a známých, kteří se mě ptají na lístky.”

Zajímavost: “Krátce po losu spadl Viktorii web, během čtvrt hodiny ho zahltilo čtvrt milionu návštěv, z toho 190 tisíc bylo ze Španělska,” uvedl mluvčí Viktorie Václav Hanzlík. 

Termíny zápasů Viktorie v základní skupině:1. zápas (19. září, 21:00)
FC Viktoria Plzeň – CSKA Moskva
2. zápas (2. října, 21:00)
AS Řím – FC Viktoria Plzeň
3. zápas (23. října, 21:00)
Real Madrid – FC Viktoria Plzeň
4. zápas (7. listopadu, 21:00)
FC Viktoria Plzeň – Real Madrid
5. zápas (27. listopadu, 18:55)
CSKA Moskva – FC Viktoria Plzeň
6. zápas (12. prosince, 18:55)
FC Viktoria Plzeň – AS Řím

Složení skupin:

Skupina A: Atlético Madrid, Dortmund, AS Monaco, Bruggy.

B: Barcelona, Tottenham, Eindhoven, Inter Milán.

C: Paris. St. Germain, Neapol, Liverpool, CZ Bělehrad.  

D: Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke, Galatasaray.

E: Bayern Mnichov, Benfica Lisabon, Ajax, AEK Atény.

F: Manchester City, Šachtar Doněck, Lyon, Hoffenheim. 

G: Real Madrid, AS Řím, CSKA Moskva, Viktoria Plzeň.

H: Juventus, Manchester United, Valencie, Young Boys Bern.

Ilustrační foto
Startuje novinka Deníku: Gurmánský fotbal