Dvacetiletý odchovanec Nitry je považován za velký talent slovenského fotbalu, už v patnácti letech zamířil do anglického klubu, kde hrál za mládežnické celky do 18 a 23 let, pak se vrátil na rodné Slovensko. Za Dunajskou Stredu odehrál v minulém ročníku nejvyšší soutěže 29 zápasů.

„Christiána jsme během působení na Slovensku sledovali a velmi nás zaujal. Jsem tedy rád, že jej nyní můžeme přivítat u nás ve Viktorii,“ uvedl na adresu dvacetiletého záložníka Adolf Šádek, generální manažer klubu. „Slibujeme si od něj posílení středu hřiště, navíc ideálně zapadá do naší koncepce, kdy jsme chtěli omladit a oživit tým,“ dodal Šádek na adresu mládežnického reprezentanta Slovenska.

Ondřej Mihálik.
Viktorii posílil talentovaný ofenzivní záložník Mihálik

Ten se na novou výzvu velmi těší, bude tak dalším Slovákem v kádru plzeňské Viktorie. „Vím, že v klubu v minulosti působilo, a i nyní působí hodně slovenských fotbalistů, kteří slavili s klubem velké úspěchy. Rád bych na ně navázal. Česká liga i zápasy v evropských pohárech jsou pro mě obrovskou výzvou,“ řekl po podpisu dvouletého kontraktu s opcí.

„Už jsem se informoval i na fanoušky, prý jsou v Plzni skvělí a na setkání s nimi se těším,“ vzkázal Christián Herc do Plzně.

Kdo je Christián Herc?

- Narodil se 30. září 1998 v Levicích
- Už v deseti letech přešel do FC Nitra
- Od 1. února 2015 je hráčem anglického Wolverhampton Wanderers, poslední rok a půl hostoval v Dunajské Stredě
- Ve slovenské reprezentaci do 18 let byl za trenéra Milana Malatinského kapitánem, teď je v kádru jednadvacítky
- Jeho hráčskými idoly jsou Brazilec Neymar, Francouz Paul Pogba nebo krajan Marek Hamšík

Zdeněk Soukup