„Chceme vyhrát, protože bychom se na čele tabulky chtěli udržet co nejdéle. K tomu potřebujeme zvítězit, a proto tomu všechno podřídíme,“ řekl asistent trenéra plzeňské Viktorie Pavel Horváth.

Síla Jablonce podle něj spočívá ve standardních situacích či důrazné hře. „Samozřejmě víme, že Jablonec není v tabulce na ideální příčce a nemá takovou formu jako v minulých sezonách. Ale hráči jsou tam stejní a dostatečně kvalitní na to, aby nás potrápili. Takže my nesmíme vůbec nic podcenit, musíme se starat o svůj výkon a věřit, že nám přinese další tři body,“ prohlásil asistent trenéra Michala Bílka.

Po minulém víkendu se hodně rozebíral špatný stav hřiště v Liberci při utkání se Slavií. Jelikož Jablonec leží devět kilometrů od Liberce, je nabíledni, že to bude v Jablonci podobné.

Plzeňský záložník Jan Kopic na jednom z tréninků v týdnu před zápasem Viktorie v Jablonci.
Kopic se těší do Jablonce, i když ví, že tam Plzeň nečeká snadný úkol

„Hřiště určitě nebude v ideálním stavu. Na začátku kariéry jsem dva a půl roku hrál za Jablonec, takže vím, jaké je tam celoročně počasí. Už v předchozích domácích zápasech Jablonce bylo vidět, že hřiště není v top kvalitě, ale my na to určitě budeme připravení,“ tvrdil Horváth.

Do dnešního duelu nezasáhnou dva krajní obránci. Milan Havel, který byl včera dodatečně povolán do reprezentace na baráž o MS se Švédskem, nesmí hrát kvůli vyloučení v minulém utkání s Teplicemi a Libor Holík je ve Viktorii na hostování právě z Jablonce. Naopak už může hrát Chorý, který byl v trestu kvůli čtyřem žlutým kartám. „Tomáš Chorý pro nás představuje další variantu vysokého a důrazného hráče, který byl v posledních zápasech produktivní,“ pochvaloval si Horváth.

Brankář Jindřich Staněk (vlevo) a univerzál Jan Sýkora (vpravo)
Trenér Šilhavý nominoval na Švédy i dva viktoriány, Hejda se mu omluvil