Jediný gól zápasu vstřelil ve 28. minutě Patrik Hrošovský z pokutového kopu, nařízeného za faul na Joela Kayambu.

Plzeň ztrácí tři kola před koncem základní části stále sedm bodů na vedoucí Slavii a na třetí Spartu má náskok jedenácti bodů, přičemž Pražané mají pondělní zápas se Zlínem k dobru.

Trenér Viktorie Pavel Vrba udělal v sestavě oproti zápasu s Bohemians Praha 1905 v minulém kole tři změny.

Zraněného Jena-Davida Beauguela, který kvůli zranění s týmem na Moravu ani neodcestoval, nahradil na hrotu útoku Tomáš Chorý.

Místo Tomáše Hořavy ve dvojici defenzivních záložníků vedle Patrika Hrošovského zaujal Roman Procházka a na pravém kraji zálohy nastoupil Joel Kayamba.

Plzeň byla od první minuty aktivnější, útočnější a kombinační akce se snažila zakončit. Chorý a Limberský však stříleli těsně vedle a se střelami Procházky a Chorého si poradil brankář.

Jan Kopic z Plzně.
Kopic: Zápas se natrénovat nedá

V 28. minutě šla Viktoria zaslouženě do vedení. Domácí Havlík stáhl v šestnáctce za dres Kayambu – jasná penalta. Sudí Marek však nechal pokračovat ve hře, pak dlouze situaci zkoumal u videa a nakonec nařídil pokutový kop.

Míč si postavil Patrik Hrošovský, gólman Trmal si sice na míč sáhl, ale jeho cestě za svoje záda nezabránil – 0:1.

Domácí, kteří hráli od 15. minuty bez zkušeného stopera Michala Kadlece, se probudili až v závěru prvního poločasu, ale Divišova střela gólmana Hrušku nezaskočila.

Slovácko v úvodu druhé půle ožilo, zrychlilo hru a mělo i šanci – Kalabiška však v těžké střelecké pozici mířil vysoko nad břevno.

V 53. minutě se domácí po kontaktu Kopice s Divišem v šestnáctce hostů dožadovali penalty, ale sudí Marek po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop nenařídil.

Plzeň byla nebezpečná z rychlých brejků, které vzal na sebe aktivní Kayamba. Po jeho centru střílel hlavou Kopic a gólman Trval vytáhl míč směřující pod břevno na roh.

Obrovskou šanci opět po centru Kayamby spálil Chorý, který mířil hlavou nad.

Viktoria si taktickou hrou jednobrankový náskok pohlídala a připsala si tři důležité body.

Pavel Vrba po zápase:

„Důležité bylo, že jsme se v zápase v defenzivě nedopouštěli vážnějších chyb. Slovácko si sice v závěru vytvořilo několik závarů před naší brankou, ale ty jsme si dokázali pohlídat. S defenzivou jsem spokojený, ale v útočné fázi jsme měli být daleko nebezpečnější,“ uvedl po zápase trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.
„Chybou bylo, že jsme ve druhém poločase nevyužili dvě velké šance a nevstřelili druhý gól. Kdyby se nám to podařilo, pojistili bychom si náskok a závěr zápasu by tak byl mnohem klidnější,“ dodal kouč západočeského celku Pavel Vrba.

1. FC Slovácko – Viktoria Plzeň 0:1 (0:1). Branka: 28. Hrošovský z PK. Rozhodčí: Marek – Koval, Podaný. ŽK: Havlík, Divíšek, Hofman – Chorý, Procházka, Bakoš, Hruška.

Slovácko: Trmal – Juroška (82. Hološko), Kadlec (15. Franič), Hofmann, Divíšek – Daníček, Diviš (68. Harba) – Navrátil, Havlík, Kalabiška – Zajíc. Trenér: Svědík.

Viktoria: Hruška – Řezník, Hubník, Brabec, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kopic (89. Bakoš), Čermák (72. Hořava), Kayamba (82. Kovařík) – Chorý. Trenér: Vrba.

HC Škoda Plzeň x HC Třinec.
Třinec v sérii s Plzní snížil. Rozhodl sporný gól