„Chceme navázat na mimořádnou minulou sezonu,“ prohlásil na včerejší tiskové konferenci prezident klubu Tomáš Paclík navzdory tomu, že se plzeňští fotbalisté museli sklonit před pražskou Slavií. A doplnil konkrétnější cíle pro nadcházející ročník.

„V evropských pohárech chceme do skupinové fáze, v tuzemské soutěži hrát o nejvyšší příčky s cílem vrátit titul do Plzně,“ má jasno Tomáš Paclík.

A s těmito ambicemi se plně ztotožňuje i trenér Pavel Vrba, který po svém návratu z angažmá v ruské Machačkale začíná v Plzni třetí sezonu. „Viktorka je mužstvo, které má ty nejvyšší ambice. A za posledních deset let to už několikrát potvrdila a já doufám, že to budeme potvrzovat i nadále. Věřím, že jsme schopni bojovat o pohárové příčky. A chtěli bychom uspět i v Evropě,“ prohlásil zkušený kouč pár dní před startem sezony.

Viktoriány čeká pořádně perný červenec, po domácí premiéře s Olomoucí jedou příští pátek do Liberce a pak už přijde na řadu 2. předkolo Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus a mezitím ještě doma zase liga s Karvinou.

„Kvalifikace o poháry nám nastaví zrcadlo. Tam se ukáže, jestli jsme připraveni na ty velké zápasy v Evropě. A já věřím, že my jsme,“ prohlásil včera stoper Jakub Brabec, který do Plzně přišel v zimě z belgického Genku.

A právě tam má teď namířeno jeho spoluhráč Patrik Hrošovský. „Pro mě to není nic příjemného, radši bych ho měl na hřišti před sebou. Byl to náš klíčový hráč, ale ostatní kluci v přípravě dokázali, že ho můžou nahradit. S Páťou jsme se o Genku hodně bavili, přeju mu, aby se tam prosadil,“ doplnil Jakub Brabec.

Nejen další osud Hrošovského, ale i ráz zbytku plzeňského léta určí právě 2. předkolo Ligy mistrů. Pokud Viktoria přes Olympiakos přejde, bude mít jistou minimálně účast ve skupině Evropské ligy a uchová si naději počtvrté v historii prokousat se mezi klubovou smetánku. V opačném případě by se přesunula do náročné kvalifikace o Evropskou ligu a na cestě do skupiny by pak musela přejít ještě přes dva soupeře.

Patrik Hrošovský.
Podepsáno. Hrošovský opustí Plzeň. V srpnu zamíří do belgického Genku