Zároveň ale také připomněl nevyužitou velkou šanci svého týmu už ve třetí minutě, kdy míč po přihrávce Hrošovského tečoval Nacho do břevna vlastní branky.

„Škoda, že jsme svoji šanci na začátku zápasu neproměnili. Real pak zápas rozhodl gólem Benzemy po individuální akci a dalšími dvěma góly ze standardních situací. S tak silným soupeřem jako je Real máte šanci jen v případě, že dáte gól. Pokud ale branku nedáte a soupeř vás následně potrestá, tak už je to pak hodně těžké,“ uvedl po utkání Ligy mistrů Viktorie Pavel Vrba.

Vysoká porážka kouče Viktorie mrzí. I přesto, že diváci po utkání vyvolávali jeho jméno a hráče vyprovázeli do kabin potleskem a skandováním: „Kluci, děkujem.“

„Fanoušci jsou možná rádi, že přijel Real. I mě těší, že jsme takové mužstvo mohli v Plzni přivítat, ale já jsem z porážky nula pět smutný,“ přiznal zklamání kouč Viktorie.

Jeho tým přitom vstoupil do utkání sebevědomě a Realu připravil v úvodu utkání několik horkých chvilek.

„Začátek zápasu mě nepřipadl, že by utkání mělo být ve třiadvacáté minutě rozhodnuté. Samozřejmě, pokud pak dostanete s Realem Madrid během tří minut dvě branky, tak pak už se to strašně těžko otáčí. Tom pak jde psychika hráčů hodně dolů a má i vliv na jejich sebevědomí i na to, co se pak na hřišti odehrává. Musíme si uvědomit, že jsme hráli proti vítězi posledních třech ročníků Ligy mistrů. Rozhodla kvalita Realu,“ připomněl Vrba.

Viktoria i přes porážku s Realem zůstává ve hře o postup do jarní části Evropské ligy, který ji zaručí třetí příčka ve skupině. O tu si to rozdá s CSKA Moskva, které podlehlo AS Řím, ale má o tři body více než Plzeň.

„Jsem rád, že tu šanci stále máme. Už se nám to podařilo dvakrát a potěšilo by mě, kdyby se nám povedlo i potřetí. Z našeho pohledu je to vrchol toho, čeho můžeme dosáhnout,“ přeje si trenér Pavel Vrba.

FC Viktoria Plzeň - Real Madrid CF
Zázrak se nekonal. Real nedal Viktorii šanci