„Musím každý den poctivě makat,“ řekl Ondřej Mihálik na stadionku v Dobřanech po přípravě se Slovanem Bratislava (3:1), v níž vstřelil v první půli vedoucí gól.

Mihálik přišel do Plzně před třemi lety z nizozemského AZ Alkmaar s velkými nadějemi, ale neprosadil se.

Po zápasech s týmy z nižších soutěží vás teď prověřil Slovan Bratislava, který bude také hrát o Ligu mistrů. Bylo znát, že protivník je těžší?
Jsme rádi, že jsme vyhráli, a držíme se toho, že dáváme branky. Největší rozdíl byl ve změně tempa. Slovan má jinou kvalitu než týmy z divize a třetí ligy. V tom to bylo něco úplně jiného. Odehráli jsme super zápas ve výborné atmosféře, přišlo spoustu lidí.

Co jste říkal na tu atmosféru? V hledišti byly tři tisícovky lidí…
Návštěva byla parádní, fanoušci mohli vidět pohár z české i slovenské ligy. Měli jsme autogramiádu, spousta malých kluků si přišla s rodiči pro podpis. Paráda!

A vy jste dal zase gól, zatím jste se trefil v každém zápase. Jak teď vnímáte svoji pozici v kádru Viktorie Plzeň?
Jsem rád, že mi to v přípravě gólově jde. Konkurence je v Plzni obrovská. Přišel jsem bojovat o to, abych se pro příští sezonu udržel v kádru. Nezbývá než makat na každém tréninku a dokazovat, že sem patřím.

Naposledy za Plzeň. Slovenský záložník Miroslav Káčer v přípravném zápase proti Karlovým Varům.
Další změny v Plzni. Káčer odchází za Guľou, mluví se o tom, že přijde Cicilia

V Plzni už jste třetí rok, ale trvalejší místo v kádru jste nezískal. Je to teď váš hlavní úkol a cíl snažení?Stoprocentně bych rád zůstal v Plzni a zase bojoval o titul. Je to jen na trenérech, jak se rozhodnou a poskládají kádr. Já musím každý den tvrdě pracovat, abych si místo zasloužil.

Jak vůbec zvládáte tvrdé tréninkové dávky pod koučem Michalem Bílkem?
Asi stejně jako všechny ostatní, kondiční blok je vždycky náročný. Ale musí se to absolvovat, těžíme z toho celou sezonu. Já nejsem zrovna ten typ, který by s tím měl problém. Myslím, že mám spíš běžecké než silové předpoklady, takže mi to problém nedělá.

Nastupujete teď spíš na křídle, je to pro vás nezvyklá pozice?
Vždycky jsem hrál hrotového útočníka, v minulé sezoně jsem v Českých Budějovicích nastupoval i pod hrotem, z křídla jsem toho moc neodehrál. Ale i s touto pozicí mám zkušenost. Za mě je jedno, na jaké pozici nastoupím, hlavně abych byl prospěšný mančaftu.

Nové dresy fotbalistů Viktorie Plzeň pro nadcházející sezonu 2022/2023.
PODÍVEJTE SE, jak vypadají dresy Viktorie, s nimiž půjde do boje o Ligu mistrů