A nechybělo mnoho, aby tam pokračoval, od plzeňské Viktorie měl svolení jednat o novém angažmá, ale s bývalým reprezentačním koučem nakonec nenašel zkušený bek společnou řeč, a když nevyšlo ani angažmá v cizině, trénoval individuálně.

A čekal na šanci…

Ta přišla ve chvíli, kdy se v poslední přípravě před odjezdem na soustředění do Rakouska zranil Milan Havel. Rázem bylo ve výpravě místo i pro Řezníka. Ve čtvrtečním poháru proti Brestu ještě nehrál, ale včera už šel na plac místo Falty.

A výrazně se zapsal do statistik zápasu, ve 36. minutě dal důležitý druhý gól. Ve druhé půli sice neuhlídal Ewertona, po jehož centru Škoda snižoval na konečných 2:1, ale kouč Bílek byl s jeho výkonem spokojený.

Luděk Pernica (u míče).
První ligové zápasy jsou ošidné a nehraje se na krásu, tvrdí Pernica

„To už bylo ve chvíli, kdy toho měl Radim plné zuby,“ vysvětloval kouč Viktorie. Však také krátce na to Řezníka střídal Falta. „Ale jinak ten zápas zvládl velmi dobře, přestože byl ve složité situaci. Moc toho s námi neodtrénoval, vypadalo to, že odejde,“ pochválil Bílek zkušeného beka, který už v Plzni kroutí jedenáctou sezonu.

V lize má odehráno téměř 300 zápasů, ale branek vstřelil jen jedenáct, přestože mívá ofenzivní choutky. Rozhodně to není kanonýr.

„Za gól jsem rád, ale důležité je, že jsme vyhráli. I když to nebylo podle představ, tři body jsme urvali. Začátek soutěže je vždycky důležitý,“ říkal Radim Řezník.

Vstřelený gól ho těší o to víc, že byl proti Mladé Boleslavi, kde na jaře působil. „Jejich kondiční kouč je Plzeňák, sedli jsme si. Před zápasem jsme se spolu hecovali. S hráči ani moc ne,“ doplnil zkušený obránce s tím, že vítězství je důležité i s ohledem na čtvrteční odvetu 2. předkola Konferenční ligy.

Trénink HC Škoda Plzeň na ledě.
Hokejová Škoda vyjela na led i s Jakubem Kindlem

„Každé vítězství je dobré. Brest ukázal, že umí hrát fotbal, nečeká nás nic jednoduchého. Hrajeme v Jerevanu, kde bude vedro. Škoda, že jsme nepřidali doma třetí gól, ale věřím, že jsme zkušené mužstvo a postoupíme,“ prohlásil Radim Řezník.

Včera střídal i kvůli zdravotním potížím. „Jak jsem tam zabral, zatáhlo mě u lýtkového svalu. Proto jsme se s lékařem dohodli, že radši vystřídám. Snad to nebude nic vážného,“ doufal. (zs)