Běžela 20. minuta prvního poločasu, když příznivci Olomouce spustili na adresu útočníka Viktorie Jeana-Davida Beauguela rasistické urážky v podobě opičích skřeků. K incidentu se vrátil sám fotbalista, vyjádřila se Viktoria Plzeň, Sigma Olomouc přispěchala s omluvou za své fanoušky a stupidní chování komentovala i Ligová fotbalová asociace (LFA).

„Hraji fotbal, abych rozdával radost dětem, kteří sní o tom, že se stanou profesionálními fotbalisty. A tohle je to, co uvidí v budoucnu na stadionech? Chce se mi zvracet!“ napsal Beauguel po utkání na sociální síti.

Francouzský fotbalista tmavé pleti zároveň vyzval vedení ligy, aby zakročilo. „Chtěl bych vědět, kdy vedení české ligy udělí velké sankce za rasistické urážky? Kdy?! Jak je možné toto akceptovat od některých stupidních fanoušků na stadionu. Mohou dělat opičí skřeky a nikdo na to nereaguje?“ zlobil se Beauguel.

Generální manažer Viktorie Adolf Šádek za klub vyjádřil podporu Beauguelovi. „Stojíme za ním a takovéto stupidní projevy striktně odmítáme,“ uvedl Šádek.

LFA ocenila aktivní přístup pořadatele a takové fanoušky na stadionu nechce. Disciplinární komise LFA zahájila s Olomoucí řízení a případ projedná ve čtvrtek.

Tomáš Hořava v Olomouci přijímá gratulace od spoluhráčů.
Hořava: Ještě se zkusíme porvat o první místo