Po chvilce se sice zvedl a první poločas dochytal, ale po přestávce už se do branky nevrátil. A v řadách fanoušků se samozřejmě začaly objevovat otázky. Co je s ním?

„Jindra dostal do hlavy od protihráče, vzhledem k tomu, že měl nedávno otřes mozku, se spolu s doktory rozhodli, že do druhé půle nenastoupí. Ale vypadá, že je v pohodě,“ krotil paniku reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý.

Ano, ztráta brankářské jedničky by byla před nedělním šlágrem pro viktoriány kritická. Z nedávného otřesu mozku, který připomněl trenér národního týmu, se Staněk rychle oklepal.

Zmíněný zápas s Pardubicemi sice 26. února nedochytal, ale pár dnů nato v rozhovoru pro Deník prohlásil: „Jsem v pořádku, byl jsem jen lehce otřesený.“

KRITICKÝ MOMENT. Proti Pardubicím musel Jindřich Staněk po střetu s Akosah-Bempahem v 60. minutě střídat.
Plzeňský gólman Staněk sbírá nuly. Ale důležitější jsou týmová vítězství, říká

A skutečně, v příštím kole už zase stál v plzeňské brance při vítězství 2:1 ve Zlíně.

Horší to bylo na podzim, kdy se vrátil zraněný také z reprezentačního srazu. Musel vynechat zápas v Ostravě, kde Viktoria Plzeň s Alešem Hruškou v brance a řadou dalších vynucených změn ztratila poločasové vedení 2:0, a tím pádem i dva body za remízu 2:2.

Zranění pronásledují plzeňskou brankářskou jedničku od loňské letní přípravy, kdy si v červenci na soustředění v Rakousku zle narazil kyčel a vynechal prvních pět ligových kol i zápasy kvalifikace o pohárovou Evropu. Jak to dopadne s Jindřichem Staňkem tentokrát?

„Je to nepříjemnost. Uvidíme, jak na tom bude, s ohledem na zápas se Slavií,“ nenaznačil nic asistent trenéra Pavel Horváth.