„Jde o jakési ocenění mé práce a jsem rád, že jsme se domluvili. Do práce mám obrovskou chuť a je před námi velká výzva,“ prohlásil Miroslav Koubek s tím, že si nabídky plzeňské Viktorie nesmírně váží.Na předchozí angažmá v klubu samozřejmě rád vzpomíná. „Slavili jsme společně velký úspěch v podobě mistrovského titulu. Jsou to vzpomínky, na které nejde zapomenout, a tento moment mám dokonce zvěčněný v podobě tetování,“ připomněl 71letý kouč, že jeho pravou paži od té doby zdobí nápis: :#1 Viktoria 2014-15.

Miroslav Koubek.Miroslav Koubek.Zdroj: FCVP

V posledních dvou sezonách vedl Miroslav Koubek fotbalisty Hradce Králové, na jaře ale onemocněl Covidem a s východočeským klubem se rozhodl dál nepokračovat. Teď už je fit a těší se na novou výzvu. Veškerou pozornost směřuje k začátku přípravy na novou sezonu, která vypukne 19. června.

„Je před námi hodně práce a je zapotřebí začít ihned naplno. Budeme chtít být maximálně připraveni na start nové sezony, ve které nás čekají jak ligové zápasy, tak i boj v evropských předkolech. Nyní se však zaměříme především na kvalitní přípravné období,“ přiblížil Miroslav Koubek svoje nejbližší plány.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Jeho novým asistentem se stane Jan Trousil, bývalý ligový fotbalista a později trenér, který ještě na začátku jara vedl druholigový Vyškov. V realizačním týmu zůstávají zůstávají Marek Bakoš, Zdeněk Bečka, kouč gólmanů Matúš Kozáčik i kondiční trenér Martin Kastner.

„Těším se na spolupráci s nimi, cítím z nich rovněž velkou energii. Zároveň se těším i na viktoriánské fanoušky, na které mám jen ty nejlepší vzpomínky. Našim cílem je vytvořit jim co nejvíce důvodů k radosti,“ doplnil zkušený kouč.

Když s vámi vyhraji titul, nechám si udělat malé tetování, slíbil hráčům v průběhu sezony trenér fotbalistů Viktorie Plzeň Miroslav Koubek. A svému slibu dostál, hned po tiskové konferenci
po utkání s Jihlavou se svěřil do rukou tatéra.
Trenér Koubek: Byla to šichta, ale máme titul

A proč padla volba právě na něho, když se zpočátku skloňovala jiná jména (Svědík, Lavička, Veselý,…)? „Rozhodli jsme se na základě nesporných odborných kvalit Miroslava Koubka, zkušeností i stylu, jakým se týmy pod jeho vedením prezentují,“ vysvětloval Adolf Šádek, generální ředitel a majitel plzeňské Viktorie. „Již nyní však společně intenzivně pracujeme na složení kádru pro novou sezonu,“ dodal Adolf Šádek.

Miroslav Koubek.Miroslav Koubek.Zdroj: ČTK

Pro Koubka půjde už o třetí plzeňské angažmá. Kromě titulové sezony tady působil v letech 2000 a 2001, jenže to s mladým týmem sestoupil z nejvyšší soutěže a po půl roce ve II. lize byl odvolán. Mnohem více se do paměti plzeňských příznivců zapsal titulem v sezoně 2014/2015. I když i potom byl po nezdaru v kvalifikaci o Ligu mistrů s Maccabi Tel Aviv odvolán.

„Přísný chlapík, který s námi ale rychle našel společnou řeč. A my s ním. Pedant, jenž však odhadl, kdy nám může ulevit,“ vzpomínal na trenéra Koubka ve svojí autobiografii jeho tehdejší svěřenec David Limberský. „Taktiku měl skvělou, precizní rozbory, sestřihaná videa,“ připomněl největší vlastnosti kouče.

Vzpomínka na titul. Sezonu, v níž získal s Viktorií Plzeň mistrovský titul na trenér Miroslav Koubek vytetovanou na paži.
Hledá se trenér pro fotbalisty Viktorie. Vrátí se Koubek?