„Všechny nás ještě trochu bolí to, co se stalo ve středu, že jsme doma dostali pět gólů od Realu. Dík patří divákům, kteří nás po zápase podrželi. Chtěl bych jim za to ještě jednou poděkovat,“ vzkazuje fanouškům trenér Viktorie Pavel Vrba.

„Doufám, že už definitivně přepneme na českou ligu a budeme se plně koncentrovat na nedělní důležitý zápas s Příbramí,“ věří kouč.

Středočeši měli velmi dobrý vstup do sezony, sbírali body, ale pak přišli o dva útočníky – Slepička se zranil a Matoušek odešel do Slavie.

„Pro takové kluby, jako je Příbram, je ztráta dvou klíčových útočníků problém. Jsou hodně závislí na tom, jestli se někdo zraní nebo odejde. Příbram měla dobrý rozjezd, ale pak se to hlavně kvůli zmíněným útočníkům zadrhlo. Snaží hrát konstruktivní fotbal, i když v posledních zápasech jim to tolik nevychází,“ míní plzeňský kouč, kterému budou chybět David Limberský (trest za žluté karty) a Milan Havel (zlomený nos).

Bilance svěřenců příbramského trenéra Josefa Csaplára je v posledních čtyřech kolech je žalostná – žádný bod a skóre 1:18. „Je to pro nás těžké. Musíme ale zvednout hlavy a zabojovat v Plzni,“ burcuje svůj tým brankář Středočechů Ondřej Kočí.

Jeho plzeňský protějšek Aleš Hruška přišel do Plzně právě z Příbrami, specifické utkání to pro něj prý ale není. „Pro mě je to zápas jako každý jiný. Navíc z týmu, z kterého jsem odcházel, už moc hráčů v Příbrami nezbylo,“ říká gólman Viktorie.

A na co by Aleš Hruška pozval zítra do Doosan Areny fanoušky? „Určitě na více gólů než jen na jeden,“ naráží Hruška na to, že Plzeň vyhrála už osmkrát těsně 1:0.

Dočkají ve Štruncových sadech příznivci Viktorie konečně kanonády?

Václav Pech jun. s vozem Ford Fiesta R5.
Show? Ne. Pech pojede naplno