Má za sebou neskutečný týden, uprostřed něho se stal útočník plzeňského celku Tomáš Chorý podruhé otcem, manželka Tereza mu přivedla na svět dceru Lindu. A v sobotu odpoledne pak proměnil po přestávce penaltu, čímž dokonal obrat, díky němuž jeho tým vyhrál ve Zlíně 2:1.

„Je to skvělé, odehrávají se ve mně neskutečné emoce. Ani neumím popsat, co se ve mně odehrává,“ říkal 27letý Tomáš Chorý v nahrávce pro média.

„Jsem z toho naměkko,“ přiznal téměř dvoumetrový obr chvilku předtím v televizním rozhovoru a chvěl se mu při tom hlas dojetím. „Tohle je šťastná tečka za skvělým týdnem,“ doplnil.

Viktoriáni ve Zlíně prohrávali od 13. minuty po vlastním gólu Kaši. Ještě do poločasu Beaguel vyrovnal a Chorý pak dokonal obrat.

Před penaltou to zpočátku vypadalo, že si vezme míč Jean-David Beauguel. Pak vám ji přenechal?

Patří taky mezi autory, stejně jako já, na podzim penalty kopal. Šel jsem za ním, ať mi ji nechá, souhlasil. Jsem rád, že to udělal. Ten gól má pro mě větší hodnotu, můžu ho věnovat manželce Tereze a dceři Lindě.

Záloha fotbalové Viktorie Plzeň (na archivním snímku hráči v červenomodrých dresech) porazila v generálce na třetiligové jaro SK Zápy 1:0.
Věřím, že jsme dobře připravení, hlásí trenér Parlásek po vítězné generálce

To je hodně nezvyklé gesto. Zvlášť, když mu jde o korunu krále střelců…

Taky mu za to patří velký dík! Máme super vztah. I když se říká, že mezi útočníky má být rivalita. To samozřejmě je, ale naše kamarádství přesahuje všechno.

Prý s vámi chtěl oslavit i svůj vyrovnávací gól v první půli?

Jo, ale říkal o poločase, že mě nemohl najít, protože já už se rozcvičoval. Vím, že ukazoval směrem na mě.

Když jste o přestávce šel na hřiště, napadlo vás, že můžete už být takhle brzy u rozhodujícího momentu?

Takhle brzy jsem to nečekal. Ale myslel jsem si, že nějakou šanci mít budu a to se taky stalo. Pak už bylo jen na mně, jak s tím naložím.

Co vám běželo hlavou před penaltou?

Že ji proměním. (úsměv) Věřil jsem si.

Čerstvý otec Chorý dokonal obrat ve Zlíně. Jsem naměkko, říkal dlouhán
Čerstvý otec Chorý dokonal obrat ve Zlíně. Jsem naměkko, říkal dlouhán

Ale jsou to vydřené tři body. Souhlasíte?

Určitě. Tady ve Zlíně je to vždycky těžké. Chodí fanoušci, podporují je. Jsem šťastný, že jsme to tady zvládli za tři body.

Čím jste odpor houževnatého soupeře nakonec zlomili?

Ukázali jsme charakter mančaftu. Nepoložilo nás, že jsme jako první inkasovali a ten zápas jsme otočili. Ukazuje to hodně o týmovém duchu mužstva.