Zkušeného křídelníka zastihl úvod sezony ve výborné formě. V premiérovém kole FORTUNA:LIGY proti Dukle patřil na Julisce k nejlepším hráčům a s velkou chutí si zahrál i v týdnu v přípravném utkání proti třetiligové Jiskře Domažlice, ve kterém přispěl dvěma góly k vysoké výhře 10:1.

Jak jste přivítal přípravu s Domažlicemi uprostřed nezvykle dlouhé pauzy mezi dvěma ligovými zápasy?
Přestávka mezi zápasy s Duklou a Libercem, který nás čeká v pondělí, byla opravdu dlouhá. Zápas je vždycky příjemnější než trénink, navíc zachovat zápasový rytmus je pro hráče důležité. Jelikož jsme měli dlouhou pauzu, zápas s Domažlicemi přišel vhod.

Byl to i dobrý trénink vzhledem k velký vedrům, která v těchto dnech panují?
Je to tak. V pondělí nás doma čeká těžký ligový zápas s Libercem a počasí nebude určitě jiné. Co se týká vysoké teploty, byla to dobrá průprava na pondělní utkání s Libercem.

První ligový zápas se vám přes rozpačitý začátek vydařil. Jak zápas i svůj výkon vidíte s odstupem času?
Když mám být upřímný, tak po prvním poločase jsem si myslel, že půjdu ze hřiště, protože se mi moc nedařilo. Trenér mě ale podržel a pustil mě i do druhého poločasu. Jsem rád, že jsme skóre zápasu otočili a získali tři důležité body.

Proti Dukle jste byl i blízko gólu, trefil jste však tyč…
Já když dám gól, tak to je u mě plus (smích). Jsem na hřišti spíše proto, abych dostával do šancí spoluhráče. Alespoň jsem připravil třetí gól, kdy jsme kopali penaltu po faulu na mě.

Jakub Kindl.
Nepamatuji si, kdy jsem byl už v červenci na ledě, říká Jakub Kindl

Jste jedním z nejstarších hráčů týmu. Je velká konkurence pro vás motivací dokázat, že do týmu stále patříte?
Mě už docela štve, jak mi každý předhazuje můj věk. Já se ale cítím dobře, tělo mě poslouchá. Chci svými výkony dokázat, že na to stále ještě mám.

V pondělí hrajete doma s Libercem. S jakou hrou do Plzně soupeř přijede?
Podle mne budou hrát disciplinovaně v obraně, a budou chtít udeřit z brejků. To si musíme pohlídat.