Bude to nejtěžší zkouška plzeňské Viktorie v základní skupině Ligy mistrů. Dnes od 21.00 hodin (vysílá O2 TV Sport) nastoupí na madridském stadionu Santiago Bernabéu proti Realu - trojnásobnému vítězi této milionářské soutěže.

I když Real Madrid posledních pět zápasů nevyhrál a vstřelil pouze jeden gól, tak v táboře Viktorie je cítit respekt.

„Real vyhrál Ligu mistrů, patří ke čtyřem pěti nejlepším týmům světa. Poslední výsledky Realu jsou sice špatné, ale já ho pořád považuji za top mužstvo světa. Mužstvo Realu má svoji tvář a v těch prohraných zápasech mělo smůlu, protože si vypracovalo hodně brankových příležitostí,“ prohlásil na pondělní tiskové konferenci v Madridu trenér Viktorie Pavel Vrba.

Poslední ligový zápas Real Madrid doma prohrál s Levantes 1:2. Vrba odmítl, že by Levantes jako outsider ukázalo Viktorii recept na Real. „Všechna mužstva ve španělské lize mají kvalitu a jsou schopna porazit kohokoliv. Real hrál nátlakově, ale Levantes využilo prostor, který od Madridu dostalo,“ tvrdil Vrba.

Milan Petržela.
Čeká nás těžká práce, tuší Petržela

Plzeňský trenér nechtěl spekulovat, s jakým výsledkem by se spokojil. „O tom se můžeme bavit až po zápase. Real má svoji kvalitu, top hráče v sestavě. Tak to je a my můžeme jedině překvapit,“ myslí si Pavel Vrba.

Ohledně nejisté pozice trenéra Realu Madrid byl Vrba skoupý na slovo. „Nezlobte se, ale nebudu se vyjadřovat k trenérovi soupeře,“ odpověděl na dotaz španělského novináře.

Vrba má jasno o sestavě, kterou pošle do dnešního boje. Neprozradil, kdo z brankářů dostane přednost. „Já mám jasno a oni to určitě tuší,“ uvedl kouč Plzně.

Na závěr tiskové konference pochválil madridský stadion Santiago Bernabéu. „V rámci Ligy mistrů jde o mimořádný stadion. V Čechách nemá smysl takové stadiony stavět, protože by se nezaplnily,“ dodal trenér Pavel Vrba.

Radim Řezník na letišti v Praze
Fotbalisty Viktorie přivítal prosluněný Madrid