„Příbram je vždy doma hodně nepříjemné mužstvo,“ varoval Pavel Vrba (na snímku) před zápasem 8. kola FORTUNA:LIGY. „Už jsme se o tom v minulosti několikrát přesvědčili. Oni se dokážou na favorita vytáhnout, navíc má Příbram dobré hráče a my k ní tak musíme přistoupit s respektem,“ dodává kouč plzeňské Viktorie.

K oporám Příbrami patří i dva fotbalisté, kteří v nedávné minulosti prošli plzeňským klubem – Jan Rezek a Martin Zeman.

„Pro každého hráče je speciální, když hraje proti týmu, v němž působil a byl úspěšný. To se týká i této dvojice. V Plzni pomáhali ke skvělým výsledkům a rád na ně vzpomínám. Na druhou stranu vím, že teď budou chtít udělat maximum pro to, aby pomohli Příbrami,“ má jasno trenér Vrba.

Vedle dlouhodobých marodů Ekpaie a hlavně Hubníka bude v Příbrami postrádat i Krmenčíka a Kayambu. „U Krmenčíka to asi není tak vážné, jak jsme si mysleli, ale Kayi bude chybět delší dobu,“ prozradil kouč.

V týdnu sice Příbramští fotbalisté vypadli z MOL Cupu na hřišti třetiligového Chlumce nad Cidlinou, ale poslední ligové vítězství 4:0 nad Jabloncem je dostatečným varováním.

„Je to tým složený z kvalitních hráčů. Útočník Škoda je ve formě, my tak musíme stavět opět na pevné defenzivě, abychom udrželi nulu, a přidat k tomu nějaké branky. Pak se nebudeme mít čeho bát. Chceme to zvládnout a přivézt tři body,“ doplnil útočník Tomáš Chorý.

Škoda Plzeň - Hämeenlinna 5:4
Hokejová Škoda teď v Lize mistrů vyzve krále Dánska